-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Grinčikaitė: kiek galima...

Po 11 dienų Berlyne prasidėsiančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate su pajėgiausiais sprinteriais nesivaržys ryškiausia jaunoji Lietuvos žvaigždė Lina Grinčikaitė. „Esu pavargusi ir šiaip jau reikia poilsio“, – sakė ji.
Šimto metrų bėgimo rungties nugalėtojos Linos Grinčikaitės triumfas
L.Grinčikaitė nusprendė atsikvėpti po itin sėkmingo sezono ir praleisti pasaulio čempionatą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Du aukso medalius universiadoje Belgrade ir Europos iki 23 metų čempionate Kaune 100 metrų bėgimo takelyje iškovojusi klaipėdietė ilgai nesvarstė, ar dalyvauti ir planetos pirmenybėse Berlyne rupgjūčio 15–23 dienomis.

„Po Europos čempionato priėmėme su treneriu tokį sprendimą. Abiejų nuomonės sutapo – į planetos pirmenybes nevykstu, – 15min.lt sakė L.Grinčikaitė. – Esu pavargusi ir šiaip jau reikia poilsio. Kiek galima...“

Esu pavargusi ir šiaip jau reikia poilsio. Kiek galima... – sakė L.Grinčikaitė.

Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas teigė, kad supranta tokį sportininkės ir jos trenerio sprendimą: „Sezono pradžioje buvo akcentuota, kad pagrindinis jos startas yra universiada ir Europos čempionatas iki 23 metų. Reikėtų priminti, kad šįmet žiemą ji dalyvavo ir uždarųjų patalpų Europos čempionate. Fiziškai gal būtų įmanoma išlaikyti tokią sportinę formą dar mėnesį, bet morališkai sudėtinga – ji tiesiog pavargo. Lina – jauna sportininkė, reikia paaukoti šį čempionatą dėl ateities.“

Kaip 15 min.lt teigė K.Jezepčikas, savaitgalį Kaune vykusiame Lietuvos čempionate vienas pagrindinių uždavinių buvo atsirinkti sportininkus ir patvirtinti galutinę komandą, vyksiančią atstovauti Lietuvai į pasaulio čempionatą.

– Dėl kurių lengvaatlečių buvo kilę abejonių?

– Prieš tai normatyvų neturėjo ir gerą sportinę formą pademonstravo trišuolininkas Mantas Dilys bei ieties metikas Tomas Intas. Jie važiuoja į čempionatą. 800 metrų moterų grupėje buvo planuota imti Eglę Balčiūnaitę, bet važiuoja stipresnė Irina Krakoviak, kuri bėgs ir 1500 metrų. Be to, Eglė truputį traumuota. 800 metrų bėgantis Vitalijus Kozlovas ir disko metikas Aleksas Abromavičius buvo įvykdę normatyvus, bet nedemonstruoja tos sportinės formos, kokios reikėtų.

– Nevyks į Berlyną ir mūsų šalies viltis septynkovėje Viktorija Žemaitytė...

– Taip. Atsinaujino jos kelio trauma, prieš mėnesį ar du padaryta nauja operacija, dabar vyksta ilgas reabilitacijos periodas. Tikimės, kad ji kitą sezoną grįš. Dėl įvairių priežasčių Berlyne nebus Rasos Troup ir Sonatos Milušauskaitės, nors jos taip pat buvo įvykdžiusios normatyvus.

– Trečdalį rinktinės sudaro ėjikai – laukiate gerų rezultatų?

– Ėjikų su normatyvais buvo dar pora. Pavasarį visi penki sportininkai buvo pasiekę optimalią sportinę formą. Jie pasiekė asmeninius rezultatus arba juos pakartojo. Galima tikėtis, kad kažkuris ir aukščiau iššoks.

– Kokie mūsų šalies lengvaatlečiams keliami uždaviniai?

– Kiekvienam individualūs. Jie nėra vienodo lygio. Jei trumpai, tas, kuris bus arti asmeninio rezultato arba jį pagerins, to pasirodymą vertinsime labai gerai. Svarbiausia pasiekti optimalią sportinę formą per pasaulio čempionatą. Vienam aukšta vieta bus 25-a ir asmeninis rezultatas, o kitam 10 vieta – jau nusivylimas.

– Ar į Berlyną rinktinė vyks kartu?

– Visi prisitaikys prie savo startų individualiai. Didelis pranašumas, kad planetos pirmenybės vyksta Berlyne, tad mums jau neberūpi aklimatizacijos ir kelionės reikalai. Sportininkai ir treneriai pasirinks sau patogų vykimo grafiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius