Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Europos U23 čempionato finalą patekęs D.Poška: „Nepasitikėjau savo jėgomis“

Bydgoščiuje (Lenkija) vykstančiame Europos U23 čempionate disko metikas Domantas Poška pateko į finalą, tačiau savo šansus kovoti dėl medalio vertina atsargiai.
Domantas Poška
Domantas Poška / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kvalifikacijoje geriausiu trečiu bandymu metikas įrankį nuskraidino 57,27 m bei tarp visų atrankos dalyvių užėmė penktą vietą.

Prieš dvejus metus Europos jaunimo čempionate lengvaatletis buvo ketvirtas, tačiau šiemet jį kankino nugaros trauma, sutrukdžiusi tinkamai pasiruošti svarbiausiam sezono startui.

„Su nugara kol kas viskas yra gerai, nieko nesijaučia, tiesiog nukentėjo pasiruošimas Europos čempionatui. Planas minimum yra, patekau, dabar net nežinau, ko tikėtis finale. Nežinojau ko tikėtis ir važiuodamas čia, trauma išmušė iš vėžių, nebuvau visiškai pasitikintis savo jėgomis“, – pasakojo D.Poška.

Disko metikas startavo B atrankos grupėje, tad galėjo žinoti, kaip sekėsi anksčiau mėčiusiems varžovams bei koks rezultatas atvertų kelią į finalą. Vis dėlto į konkurentų rezultatus D.Poška nesidairė.

„Prieš varžybas nežiūrėjau, kiek numetė A grupės dalyviai, nežinojau, kokie rezultatai. Stengiausi įvykdyti kvalifikaciją (57,50 m). Neišėjo, bet viskas baigėsi gerai, – džiaugėsi sportininkas. – Oro sąlygos nėra tobulos ir palankios. Tribūnos dengia dešinį vėją, jo tikrai nebus ir neverta tikėtis finale. Be to, rytas, sunku iš ryto mėtyti, turbūt visiems taip pat. Šiaip stadionas labai mielas, jaukus – man patiko.“

Kitiems lietuviams sekėsi ne taip gerai: Simonas Martišius diską numetė 51,42 m bei užėmė 22 vietą, o visi trys Luko Laimos bandymai buvo nesėkmingi. Toliausiai skriejo norvego Sveno Martino Skagestado mestas diskas – 60,93 m.

Beje, prieš ketverius metus Europos iki 23 metų čempiono titulą iškovojo Andrius Gudžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius