-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Ispaniją neskubės, nes gerai ir Lietuvoje: „Į stadioną grįžau labai motyvuota“

Švelnėjant karantino sąlygoms, Lietuvos sportininkai po truputį grįžta į įprastą ritmą. Treniruotėmis stadione jau gali džiaugtis ir Lietuvos lengvaatlečiai, tarp jų – trišuolininkė Diana Zagainova.
Diana Zagainova
Diana Zagainova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes iškovojusi trišuolininkė keletą metų sportavo Ispanijoje. Nuo šios savaitės ji prakaitą lieja Vingio parko lengvosios atletikos stadione Vilniuje.

„Jausmas sugrįžus į stadioną – labai geras. Šiuo metu iš visos širdies mėgaujuosi procesu, net ypač sunkiomis treniruotėmis. Tokiomis aplinkybėmis dar labiau vertini tai, ką turi. Atrodo, paskutinėmis savaitėmis dariau beveik tą patį darbą, vienodai stengiausi, laikiausi režimo, bet visgi aplinka, tinkamos darbo sąlygos daro nemažą įtaką ne tik fizinei būsenai, bet ir psichologinei“, – sportas.info pasakojo lengvaatletė.

Karantino metu D.Zagainova, kaip ir kiti sportininkai, formą stengėsi palaikyti namų sąlygomis. Ji džiaugėsi, kad buvo paruoštas geras planas, todėl įgūdžius pavyko išsaugoti.

„Turėjau treniruočių planą, kurio kiek įmanoma laikiausi visą karantino laikotarpį. Darbo buvo įdėta daug, todėl grįžus ant takelio, ilgo pripratimo nereikėjo, mes tiesiog pratęsėme pasiruošimą“, – teigė D.Zagainova.

Sportininkė prisipažino, kad teko nemažai pasukti galvą, ieškant bent minimalių sąlygų bėgimo ir šuolių pratimams. Būtent šie elementai itin aktualūs trišuolininkėms.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Diana Zagainova
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Diana Zagainova

„Dažnai keičiau lokacijas, ieškojau kiek įmanoma geros „dangos“ šuoliams ir bėgimo treniruotėms atlikti. Man netrūko motyvacijos treniruotis bei dirbti, sunkiau buvo psichologiškai – dėl to blaškymosi taip skirtingų treniruočių vietų, galvojimo „aha, o kur šiandien atliksiu treniruotę“, „ar bus galimybė“. Tuo pačiu krūvis yra nemažas, reikia laikytis režimo, o tos visos kelionės po Vilniaus kraštus išvargindavo ir fiziškai, ir morališkai. Bet bendrai atliktą darbą vertinu labai gerai. Į stadioną grįžau motyvuota“, – šypsojosi D.Zagainova.

Kadangi situacija Ispanijoje dėl koronaviruso yra labai sudėtinga, sportininkei gali tekti Lietuvoje sportuoti ir ilgesnį laiką. Tačiau, kaip teigia ji pati, tai nėra problema, juolab, kad šiais metais jau atšauktos visos svarbiausios varžybos. Ji netiesiogiai „įgėlė“ Vilniaus miestui, kuris niekaip nesugeba atnaujinti vienintelio uždaro lengvosios atletikos maniežo, todėl net olimpinės rinktinės nariai priversti žiemą ieškoti alternatyvų.

„Šiuo metu sunku kažką pasakyti dėl grįžimo į Ispaniją. Ten, švelniai tariant, šiuo metu nelengva padėtis ir neaišku, kada viskas normalizuosis. Bet nematau bėdos pratęsti pasiruošimą Lietuvoje. Vasarą čia pakankamai geros sąlygos, kartais tik trūksta gero oro (šypsosi, – red. past.). Bet jei išlaukėme žiemą, kai mus paliko be maniežo, bėgiodami po sniegą, tai manau ir čia susitvarkysime“, – teigė sportininkė.

Olimpinės žaidynės jau perkeltos į 2021 metus, o Europos čempionatas šiemet yra atšauktas, todėl šiais metais rasti motyvacijos neturint pagrindinio tikslo yra sudėtinga. Nepaisant to, D.Zagainova į likusią metų dalį žvelgia pozityviai.

„Taip, pagrindiniai startai atšaukti, labai neaiški situacija su likusiomis varžybomis. Jei jos vyks, tai ankščiausiai rugpjūčio mėnesį, bent jau tokios yra prognozės Europoje. Tikriausiai tas pats bus ir Lietuvoje. Bet jei ir nebus jokių varžybų šį sezoną, ruoštis visada yra kur. Dabar puiki proga padirbėti su silpnomis vietomis, o įdirbis, atliktas per treniruotes, nieko nedingsta. Tai yra mano didžiausia aistra bei darbas ir bet kokioje situacijoje aš jį atliksiu įdėdama maksimalias pastangas ir visą save“, – pridūrė D.Zagainova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius