-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įdomūs „Danske Bank Vilniaus maratono“ skaičiai ir faktai – suvalgyta 680 kg makaronų

Po 9-ojo „Danske Bank Vilniaus maratono“ praėjo dvi savaitės. Per tiek laiko į savus stalčius sugulė ne tik varžybų išlaidos ar pajamos, bet ir įdomieji renginio faktai. Kai kurie jų – netikėti ir net įspūdingi. „Nudirbome didelį darbą. Miestas pajautė, kad bėgimas – didelė šventė. Pailsėjome ir jau pradėjome ruoštis kitiems metams,“- sako didžiausią Lietuvoje bėgimo šventę organizavęs Darius Mikulis.
„Danske Bank Vilniaus maratono“ varžybų startas
„Danske Bank Vilniaus maratono“ varžybų startas / Augusto Didžgalvio nuotr.
VIDEO: „Danske Bank Vilniaus maratono“ organizatoriai dalinasi įdomiais renginio skaičiais ir faktais

Varžybų organizatorius pasidalino įdomiausiomis renginio detalėmis, kurių plika akimi varžybose pamatyti tiesiog neįmanoma.

Įdomiausi „Danske Bank Vilniaus maratono“ faktai:

1. Bėgti 2014-ųjų „Danske Bank Vilniaus maratone“ užsiregistravo 14 tūkst. žmonių. Tai 30 procentų daugiau, nei praėjusiais metais.

2. Pusė dalyvių užsiregistravo per paskutines tris savaites, kuomet registracija į „Danske Bank Vilniaus maratoną“ buvo brangiausia.

Augusto Didžgalvio nuotr./ Katedros aikštė virto pramogų zona
Augusto Didžgalvio nuotr./ Katedros aikštė virto pramogų zona

3. Didžiausioje Lietuvos bėgimo šventėje lankėsi rekordinis skaičius bėgikų iš užsienio – 717. Į Vilnių atvyko Brazilijos, Taivano, Japonijos, Pietų Korėjos, Kipro, Etiopijos, Kanados, JAV, Ispanijos, Italijos, Turkijos ir kitų šalių atstovų. Daugiausia užsieniečių atvyko iš Lenkijos (116), Latvijos (80), Didžiosios Britanijos (64), Rusijos (47), Ukrainos (26), Danijos (22), Vokietijos (21), Baltarusijos (21), Suomijos (18), Olandijos (18).

4. „Danske Bank Vilniaus maratono“ nugalėtoju tapusiam Remigijui Kančiui (2:23:41) iki šių varžybų rekordo pritrūko 2 minučių ir 26 sekundžių. Kol kas geriausias laikas priklauso Kenijos bėgikui Richard Rotich (2:21:15), kuris rekordišku tempu bėgo 2007-aisiais.

5. Moterų maratoną laimėjusi ir varžybų rekordą pagerinusi Vaida Žūsinaitė (2:43:13) šioje distancijoje varžėsi pirmą kartą savo karjeroje. Ji beveik 2 minutėmis pagerino nuo 2008 metų Dianai Lobačevskei (2:45:31) priklausiusį šių varžybų moterų maratono rekordą.

6. Skaičiuojant visų distancijų dalyvius, kartu jie nubėgo apie 110 000 kilometrų. Palyginimui – atstumas aplink žemę yra 40 075 kilometrai.

7. Varžybų išvakarėse „Pasta Party“ zonoje bėgikai suvalgė 680 kilogramų makaronų.

8. Varžybų dieną trasoje veikusiose 9 vandens stotelėse renginio dalyviai išgėrė 7500 litrų vandens, suvalgė 400 kilogramų  bananų, 400 kilogramų apelsinų ir 1000 kilogramų obuolių.

9. Atitverti bėgikų trasoms didžiausioje Lietuvos bėgimo šventėje prireikė 5 kilometrų kilnojamų tvorų.

Augusto Didžgalvio nuotr./„Danske Bank Vilniaus maratono“ varžybų startas
Augusto Didžgalvio nuotr./„Danske Bank Vilniaus maratono“ varžybų startas

10. Renginio zonoje budėjo 7 greitosios pagalbos ekipažai ir „Kardiolitos“ bendrosios praktikos gydytojai.

11. Varžybų trasoje, starto-finišo zonoje ir pramogų kaimeliu virtusioje Katedros aikštėje dirbo 450 savanorių. Tai – kol kas didžiausias savanorių kiekis „Danske Bank Vilniaus maratono“ istorijoje.

12. Po varžybų „Hansgrohe“ dušo automobilyje nusiprausė daugiau kaip 2000 bėgimo entuziastų.

Augusto Didžgalvio nuotr./ Spartiečiai iš Lenkijos
Augusto Didžgalvio nuotr./ Spartiečiai iš Lenkijos

13. 2014-ųjų metų „Danske Bank Vilniaus maratone“ buvo surinkta ir rekordiškai didelė suma labdarai. Dosniausi renginio dalyviai ir žiūrovai buvo vaikų bėgimą organizavusiai humanitarinei organizacijai UNICEF – 26 400 litų. Rimanto Kaukėno paramos fondas surinko 6700 litų. RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai surinko 1380 litų. Spartiečių bėgikams iš Lenkijos paaukota daugiau nei 7000 litų. Juos svečiai iš užsienio skyrė Vilniaus „Žolyno“ vaikų namų auklėtiniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius