Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkliuvo dar du Rusijos lengvaatlečiai

Du Rusijos lengvaatlečiai – Vladimiras Ježovas ir Jelena Kanales – apkaltinti dopingo vartojimu. Dopingo mėginiai, paimti iš sportininkų per Rusijos žiemos čempionatą vasario viduryje, pasirodė esantys teigiami, juose rasta eritropoetino (EPO).
Rusijos biatlonininkų organizmuose aptikta EPO
Rusijos lengvaatlečių organizmuose aptikta EPO. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Dopingas

27 metų V.Ježovas laimėjo Rusijos čempionato 1500 metrų bėgimo rungtį. Jei dopingo vartojimas bus galutinai patvirtintas, čempiono titulas atiteks antrą vietą užėmusiam Viačeslavui Sokolovui. 30-metė J.Kanales šalies pirmenybėse užėmė 7 vietą.

Rusijos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Valentinas Balachničiovas paskubėjo pasigirti, jog šie atvejai yra planinės ir tikslinės kovos su dopingu kampanijos rezultatas.

„Scanpix“ nuotr./Dviems metams diskvalifikuotos J.Sobaleva, J.Fomenko, T.Tomašova, S.Čerkasova, D.Piščalnikova ir G.Chanafejeva.
„Scanpix“ nuotr.

„Labai noriu, kad sporto visuomenė baigtų kiekvieną dopingo atvejį vadinti tarptautiniu skandalu, net jei jis atskleidžiamas šalies vidaus pirmenybėse. Jei mes nebūtume užfiksavę to šalyje, o sportininkai būtų patekę į tarptautines varžybas, būtų atsiradusi reali galimybė pratęsti praėjusių metų skandalų virtinę. Kovos be kraujo šiame fronte nebus“, – situaciją komentavo  valdininkas. Minėtų sportininkų dopingo mėginiai dar buvo perduoti vienai iš Europos dopingo laboratorijų ir ši patvirtino, kad juose yra  EPO. „Rusijos antidopingo laboratorija pagaliau pasiekė esminį persilaužimą EPO aptikimo sferoje“, – sakė V.Balachničiovas.

2008 metai buvo itin skausmingi Rusijos lengvaatlečiams. Dopingo vartojimu apkaltinti penki ėjikai, kūjo metikės Tatjana Lysenko ir Jekaterina Chorošich, ieties metikė Lada Černova, bėgikės Olesia Krančenko ir Svetlana Nečiajeva. Be to, septynios lengvaatletės (tarp jų – penkios olimpinės rinktinės narės) buvo nubaustos dvejų metų diskvalifikacija už dopingo mėginių klastojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius