Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgų nuotolių bėgikas Aidas Ardzijauskas: „Perbėgau Ameriką, perbėgsiu ir Rumšiškes“

Vasarą Jungtines Amerikos Valstijas nuo Vakarų iki Rytų pakrantės perbėgęs ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas šiomis dienomis užsiima kitokia veikla. Praėjusį ketvirtadienį šis geležinis žmogus daugiatūkstantinei „Forum One“ klausytojų auditorijai skaitė pranešimą apie psichologiją, o sekmadienį po ilgos pertraukos vėl startuos bėgimo varžybose.
Aidas Ardzijauskas
Aidas Ardzijauskas

Šįkart A. Ardzijauską sveikos gyvensenos mėgėjai išvys paskutiniajame Lietuvos bėgimo taurės etape Rumšiškėse.

– Aidai, po bėgimo per JAV praėjo du mėnesiai. Per tą laiką Lietuvos bėgimo mėgėjai tavęs neišvydo nei vieneriose varžybose. Kur prapuolei, kuo užsiimi?

– Šiuo metu koncentruojuosi bendram fiziniam pasiruošimui. Sportuoju po kelias valandas per dieną, tačiau per daugiau nei du mėnesius nubėgau tik 80 kilometrų. Šalia to daug bendrauju su žurnalistais, teko garbė užlipti ant „Forum One“ scenos, kur susirinkusiems pasakojau apie savo pasiruošimą perbėgti Ameriką, psichologinį pasiruošimą.

 Pasivaržysiu su savimi. Įsitikinsiu, ar jau galiu, ar dar ankstoka. Pažiūrėsime, ar psichologiškai jau atsigavau, ar žodis „lenktynės“ vėl kažką reiškia.

– Kokia tavo fizinė forma? Ar jau pasiilgai bėgti, varžytis su kitais ir savimi?

– Bėgti noriu, bet esu dar per silpnas fiziškai. Tačiau perbėgau Ameriką, perbėgsiu ir Rumšiškes (juokiasi). Pamažu lipu iš duobės, esu lyg reabilitacijos stadijoje. Sekmadienį bėgsiu pusę maratono, kad nepamirščiau įgūdžių. Man tai bus lyg kardio treniruotė, grįžimas į ritmą.

– Kokį tikslą kelsi bėgdamas pro senovines visų Lietuvos regionų sodybas?

– Pasivaržysiu su savimi. Įsitikinsiu, ar jau galiu, ar dar ankstoka. Pažiūrėsime, ar psichologiškai jau atsigavau, ar žodis „lenktynės“ vėl kažką reiškia.

– Rumšiškėse vyks finalinis Lietuvos taurės bėgimo etapas. Tau jis kažkuo išskirtinis?

– Smagu bus pamatyti kaip paprasta idėja, kuri gimė kažkada sėdint su kolegomis ir gurkšnojant arbatą, išaugo į visai rimtas varžybas. Pamatysime, kiek jos užaugo per šiuos metus. Galbūt kai kas čia uždarys bėgimo sezoną. Žiūrint iš kitos pusės, šios varžybos nėra komercinės. Jos aplanko tolimesnius Lietuvos kampelius, jos paliečia širdį, jos skatina patriotizmo jausmą, bėgimo istorijos tęstinumą.

Lietuvos bėgimo taurės paskutinis etapas vyks šį sekmadienį, spalio 26 dieną. Jo pradžia – 10:30 val. Bėgimo entuziastai ir profesionalai varžysis pusės maratono, 10 ir 5 kilometrų distancijose. Mažiausiems bėgikams – vaikučiams – skirtas 500 metrų bėgimas. Daugiau informacijos ir registracija svetainėje www.begimotaure.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius