Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingą A.Gudžiaus metimą treniruotėje išvydęs treneris: „Tai fenomenalu“

Pasaulio čempionas Andrius Gudžius galingai pradėjo naują sezoną. Disko metikas pirmose sezono varžybose diską sviedė 68 m ir 98 cm. Tačiau tikruosius stebuklus lengvaatletis išdarinėja treniruotėse. Treneris Vaclovas Kidykas trina rankomis ir brėžia ambicingus sezono tikslus: „Tikiuosi, kad vasaros pradžioje bus jau optimali Andriaus sportinė forma ir pavyks tuos 70 metrų permesti.“
Disko metimų varžybos Kaune. Andrius Gudžius
Disko metimų varžybos Kaune. Andrius Gudžius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kaune švystelėjęs beveik 69 metrus A.Gudžius garsiai nuskambėjo disko metimo kuluaruose. Tai antras geriausias sezono rezultatas pasaulyje. Tik Jamaikos disko metikas Federickas Dacresas yra metęs įrankį toliau – 69 m 83 cm.

A.Gudžius pretenduoja ir į pirmąjį sezono įvertinimą – lietuvis nominuotas geriausio Europos mėnesio lengvaatlečio titului.

Disko metiko treneris V.Kidykas buvo patenkintas solidžiu sezono startu: „Vertinu rezultatą gerai. Pirmose sezono varžybose mesti beveik 69 metrus yra gerai. Bet norėjosi dar geriau – permesti tą 70 metrų liniją. Vėjas nepamaišė, bet šilumos galėjo būti ir daugiau.

Andriui tai buvo pirmosios varžybos beveik po metų pertraukos. Tai yra be galo sudėtingas startas. Paskui jau atsiranda įprotis, o pirmose varžybose norisi solidaus rezultato. Pavyko.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Vaclovas Kidykas
Alfredo Pliadžio nuotr./Vaclovas Kidykas

Ir visa tai – po nepavykusios treniruočių stovyklos Portugalijoje. 27-erių pasaulio čempionas šioje šalyje sezonui rengiasi dažnai, tačiau šįkart vėjas pakišo koją.

„Tikra retenybė pasitaikė, nes ten važiuojame jau daugelį metų. Šįkart, kai Lietuvoje termometro stulpelis rodė 20 laipsnių, Portugalijoje buvo apie 12–13 laipsnių ir pūtė stiprus vėjas. Ne kartą stovyklos metu galvojau – viskas, perku iš savo finansų bilietus ir grįžtu ten, kur šilta“, – juokėsi ilgametis lengvaatlečio treneris.

Tiesa, pasitaikius palankiai dienai geriausias praėjusių metų Lietuvos sportininkas nustebino net savo trenerį.

Treniruotės metu jis metė lengvesnį diską – 1,8 kg – ir numetė beveik 76 metrus. Tai yra kosminis rezultatas

„Portugalijoje jis pasiekė fenomenalų rezultatą. Treniruotės metu jis metė lengvesnį diską – 1,8 kg – ir numetė beveik 76 metrus. Tai yra kosminis rezultatas, ypač esant švelniam vėjui. Geriausiems rezultatams visada daug įtakos turi vėjas. Taip buvo pasiektas ir pasaulio rekordas (74,08), ir Virgilijaus Aleknos bei Romo Ubarto rekordai“, – įspūdingą metimą analizavo pats buvęs disko metikas.

V.Kidykas įsitikinęs, kad jo auklėtinis dar geriau pasirodys atėjus svarbiausioms sezono kovoms. Viena iš jų – Deimantinės lygos etapas Romoje gegužės 31 dieną. Lietuvis pradės pernai iškovoto titulo gynybą.

„Mesti 68 ir 69 metrus – tai yra jau didmeistrio lygio rezultatas. Jeigu jie būtų panašūs Romoje, būtų labai gerai. Viena yra varžytis su mažiau pajėgiais varžovais, o kita – su pačiais geriausiais. Ten paaiškės, kas yra ko vertas“, – prognozavo V.Kidykas.

Romoje bus visi pagrindiniai lietuvio varžovai – švedas Danielis Stahlis, iranietis Ehsanas Haddadi ir amerikietis Masonas Finley.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis, Andrius Gudžius ir Masonas Finley
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis, Andrius Gudžius ir Masonas Finley

Žvilgsnis į Berlyną

Svarbiausias sezono startas Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės laukia rugpjūčio 6–12 dienomis Berlyne, kur vyks Europos čempionatas.

Su pasaulio čempiono antpečiais į Vokietiją trauksiantis A.Gudžius bus vienas iš pagrindinių favoritų.

„Europos čempionate pagrindinis varžovas bus D.Stahlis, taip pat į medalį gali pretenduoti belgas Philipas Milanovas. Nepamirškime, kad Europos čempionatas vyks Berlyne. Robertas Hartingas rengiasi po jo baigti karjerą. Manau, kad olimpinis ir pasaulio čempionas gali sužibėti. Kova bus įdomi“, – neabejojo V.Kidykas.

Beje, šalia A.Gudžiaus šansą čempionate pasirodyti turi Romo Ubarto auklėtinis Domantas Poška, kuris pirmose sezono varžybose diską numetė 61 m 48 cm ir pasiekė antrą geriausią rezultatą karjeroje.

Tiesa, iki Europos čempionato normatyvo – 63,50 m – dar trūksta nemažai, tačiau A.Gudžiaus treneris tikisi, kad 22-ejų metikas dar pasitemps.

„Prieš kelerius metus jis yra metęs 62 metrus ir daugiau nieko panašaus nedemonstravo, o dabar nusviedė 61 metrą. Tai buvo tik pirmos sezono varžybos, o iki Europos čempionato normatyvo dar trūksta, bet jei žemyno pirmenybėse Lietuva turės du diskininkus, mes būsime labai pakylėti“, – vylėsi V.Kidykas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Disko metimų varžybos Kaune. Domantas Poška
Alfredo Pliadžio nuotr./Disko metimų varžybos Kaune. Domantas Poška

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius