-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingą žymą rekordų knygoje palikusią kroatę į priekį vedė mintys apie mamą

Sandra Perkovič iš lengvosios atletikos rekordų metraščio negailestingai išbraukė penkių atletų pavardes ir aukščiau jų įrašė savąją. 27-erių Kroatijos disko metikė Berlyne penktą kartą iš eilės tapo Europos čempione. Iki šiol joks atletas vienoje rungtyje nebuvo laimėjęs penkių Europos čempionato aukso medalių.
Kroatės Sandros Perkovič triumfas 2018 m. Europos čempionate
Kroatės Sandros Perkovič triumfas 2018 m. Europos čempionate / „Scanpix“ nuotr.

Po keturis titulus turintys Nadežda Čižova, Janis Lūsis, Colinas Jacksonas, Heikė Drechsler ir Steve‘as Backley priklauso išties elitiniam klubui, tačiau dabar visi jie – už S.Perkovič nugaros.

„Aš padarysiu viską, kad pakeisčiau istoriją, – prieš finalą kalbėjo S.Perkovič. – Ruošiausi šioms varžyboms visus metus ir esu pasirengusi. Priešingai nei dauguma sportininkų, kurie pasibaigus olimpiniam ciklui pasiima metus atostogų, aš to nedariau. Aš nenoriu poilsio, aš noriu būti geriausia. Noriu parodyti, kad esu tam pasirengusi“.

Kelias iki penktojo aukso kroatei nesiklostė lengvai. Ji strigo ir per pirmuosius keturis bandymus nesugebėjo įveikti net 60 metrų ribos. Du iš pirmųjų keturių mėginimų apskritai buvo neįskaityti.

Vis dėlto penktuoju bandymu S.Perkovič švystelėjo ties 67,62 m riba – tai 4,62 m toliau nei artimiausia varžovė.

Po tokio metimo S.Perkovič laukė ne tik aukso medalis, bet ir siurprizas.

„Buvo labai sunkios varžybos. Varžybų metu vis galvojau apie mamą, nes, žinau, ji labai nervinasi stebėdama mano pasirodymus per TV. Taigi aš ėmiau galvoti apie ją ir įsivaizduoti, kokia įsitempusi ji turėtų būti, matydama mane taip prastai metančią. Galiausiai pavyko geras metimas ir pasiunčiau jai šypseną į kamerą. Ir staiga pamačiau ją minioje! Ji atvyko čia, kad mane nustebintų!“, – džiūgavo lengvaatletė.

„Žodžiais negaliu nusakyti, kokį pasitenkinimą ir pasididžiavimą šiuo metu jaučiu. Dar kartą apsigaubiau Kroatijos vėliava ir bėgau pergalės ratą, dar kartą girdėsiu Kroatijos himną ir dar kartą lipsiu ant padiumo ir užsikabinsiu aukso medalį ant kaklo“, – soc. tinkle rašė sportininkė.

S.Perkovič pirmą kartą Europos čempione tapo 2010 metais Barselonoje, tapdama jauniausia visų laikų disko metimo čempione.

Tąsyk nė 20-ies neturėjusi kroatė vos ne vos prasibrovė į finalą – 10-uoju numeriu, neįvykdžiusi finalo normatyvo, tačiau finale atrodė galingai.

Vėliau pratęsė dominavimą 2012 m. Helsinkyje, 2014 m. Ciuriche ir 2016 m. Amsterdame vykusiuose čempionatuose.

Ji taip pat – dukart pasaulio (2013 ir 2017 m.) bei dukart olimpinė (2012 ir 2016 m.) čempionė.

Į įspūdingą kroatės pergalių seriją svarbiausiuose turnyruose 2015 metais įsiterpė vienintelė kubietė Denia Caballero, tapusi pasaulio čempione. S.Perkovič tuomet atiteko sidabras.

Tiesa, S.Perkovič nepavyko išvengti juodos dėmės karjeroje. 2011 metais jis buvo sučiupta antidopingo kontrolierių. Pripažinus, kad draudžiamos medžiagos į disko metikės organizmą pakliuvo atsitiktinai, jai tebuvo skirta pusmečio diskvalifikacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius