Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis atvejis pasaulio čempionate: M.Lasickienė neišgirdo Rusijos himno

Pirmą kartą pasaulio lengvosios atletikos čempionate nugalėtoja tapusi sportininkė neišgirdo savo šalies himno. Neutraliu statusu pasaulio čempione tapusi Marija Lasickienė gavusi aukso medalį klausėsi Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) himno, tačiau rusė tai sutiko šypsodamasi.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ji tapo pirmąja neutralaus statuso pasaulio čempione istorijoje. Tokia pati situacija jau buvo susiklosčiusi Europos jaunimo čempionate, bet ne suaugusiųjų varžybose.

Šuolių į aukštį finale čempionės titulą apgynusi M.Lasickienė apdovanojimų ceremonijos metu santūriai šypsojosi. Buvo baimintasi, kad aukso medalius iškovoję Rusijos atletai gali bandyti vis tiek giedoti savo šalies himną, tačiau M.Lasickienė ant aukščiausio podiumo laiptelio stovėjo tylėdama, bet laiminga.

Iškart po finalo moteris puolė į lietuvių kilmės sporto žurnalisto Vlado Lasicko glėbį ir džiaugėsi apgintu pasaulio čempionės titulu.

„Aukso medalis buvo pagrindinis mano sezono tikslas. Tačiau aš norėjau šokti aukščiau. Man nepatiko mano šuoliai 2,08 m aukštyje. Tikiuosi dar šį sezoną pagerinti pasaulio rekordą“, – apie ambicingus planus kalbėjo 24-erių rusė.

Šuolių į aukštį pasaulio rekordas nuo 1987 metų priklauso bulgarei Stefkai Kostadinovai (2,09).

M.Lasickienė tikino, kad audringai pergalės tikrai nešvęs, nes jau rugpjūčio 15 dieną jos laukia kitos varžybos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julija Levčenka, Marija Lasickienė ir Kamila Licwinko
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julija Levčenka, Marija Lasickienė ir Kamila Licwinko

Rusijos dopingo skandalo metu IAAF nusprendė pašalinti šios šalies atletus iš tarptautinių varžybų. Vos vieną neutralią atletę rusai turėjo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, į Londoną atvyko net 19-a sportininkų iš šios šalies.

Jie turėjo įrodyti, kad neturėjo nieko bendro su šalies vykdyta dopingo sistema ir tikrinosi kitose sankcionuotose antidopingo agentūrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius