Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis pasiekimas: triumfavusi Marija Lasickienė puolė į vyro Vlado glėbį

Marija Lasickienė tikrai moka šypsotis. Nors lengvosios atletikos gerbėjai mėgsta rusę pašiepti dėl itin santūrios laikysenos varžybų metu, jos susikaupimas Dohos „Khalifa“ stadione jai atnešė jau trečią pasaulio čempionės titulą. Ji tapo pirmąja šuolininke į aukštį, triskart laimėjusia pasaulio čempionatą.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / „Scanpix“ nuotr.

Susikaupti išties reikėjo. Moterų šuolių į aukštį finalas buvo aukščiausios klasės. Net keturios dalyvės įveikė 2 metrų kartelę – M.Lasickienė, Julija Levčenka, Vashti Cunningham ir Jaroslava Mahučik.

Galiausiai dėl aukso varžytis liko tik M.Lasickienė ir 18-metė ukrainietė J.Mahučik.

Rusė pirmuoju bandymu peršoko 2,04 m ir užsitikrino aukso medalį. Tačiau stadioną sužavėjo ir šį aukštį trečiuoju bandymu įveikusi ukrainietė. Tai buvo naujas pasaulio iki 20 metų pasaulio rekordas.

Bronzą iškovojo 2 m kartelę pirmuoju bandymu įveikusi amerikietė Vashti Cunningham.

Šį sezoną sužibusi 18-metė ukrainietė nusprendė aukščiau nešokti ir paliko tradiciškai M.Lasickienę varžytis su savimi. Ji taikėsi į naują Rusijos rekordą – 2,08 m – bet visi trys bandymai buvo toli nuo tikslo.

Nepaisant to, rusė plačiai šypsojosi ir puolė vyrui Vladui Lasickui į glėbį. Rusijos šuolių į aukštį žvaigždė ištekėjo už lietuvių kilmės sporto komentatoriaus, kuris dažnai ją lydi į svarbiausias varžybas.

Po žmonos triumfo jis pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kad prieš du mėnesius M.Lasickienė treniruotės metu suklupo ir susižeidė: „Du mėnesiai po šito ji trečią kartą tapo pasaulio čempione. Legenda.“

Dėl sankcijų Rusijai M.Lasickienė jau beveik ketverius metus varžosi neutraliu statusu ir skindama aukso medalius negali džiaugtis su šios šalies vėliava ir eilinį kartą neišgirs Rusijos himno.

Nepaisant to, ji buvo laiminga: „Trečią kartą tapti pasaulio čempione yra pasakiška. Tačiau tai nėra mano vienos pergalė. Magiją atlieka mano treneris. Man labai pasisekė, kad jį sutikau. Kai savimi abejoju, jis mane palaiko. Šiandien buvo nuostabios varžybos. Neturėjau kito pasirinkimo, tik šokti aukščiau ir aukščiau. Jaroslava yra puikios formos ir varžėsi labai brandžiai. Sunkiausia buvo psichologinė kova. Mano visa šalis tikėjosi, kad aš būsiu pirma.“

Airinė Palšytė pasaulio čempionate neperšoko 1,89 m kartelės ir nepateko į finalą. Lietuvė liko 22-a. Ją šį sezoną kamavo trauma.

„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė
„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė

Nors daugumai atletų pasaulio čempionatas yra sezono uždarymas, M.Lasickienė atskleidė, kad ilsėtis neskubės ir dar dalyvaus pasaulio kariškių žaidynėse.

M.Lasickienės kolekcijoje vis dar nėra olimpinio medalio, nes dėl sankcijų Rusijai ji buvo priversta praleisti Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. 26-erių šuolininkė dar prieš čempionatą paskelbė, kad dėl Rusijos skandalų nesirengia praleisti dar vienų žaidynių ir yra pasirengusi išvykti treniruotis į užsienį, kad įrodytų visišką savo neutralumą nuo Rusijos sisteminių dopingo pažeidimų. M.Lasickienė neatskleidė, kokia tai būtų šalis, bet pabrėžė, kad ne Jungtinės Amerikos Valstijos.

Rusijai gresia pašalinimas iš kitų metų olimpinių žaidynių, jeigu bus įrodyta, kad prieš perduodant dopingo mėginius Antidopingo agentūrai jais buvo manipuliuojama.

„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė
„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius