-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Istorinis rezultatas – karšta dviejų amerikiečių kova baigėsi pasaulio rekordu

Penktadienio vakarą sausakimšas Dohos „Khalifa“ stadionas išvydo pasaulio rekordą. 400 metrų su barjerais finale sau pačiai priklausiusį rekordą pagerino Dalilah Muhammad.
Collage_Fotor
Dalilah Muhammad ir Sydney McLaughlin / „Scanpix“ nuotr.

Amerikietė finišavo per 52,16 sek. ir pozavo prie įrašo su nauju pasaulio rekordu. Už jį D.Muhammad turėtų padėkoti tautietei Sydney McLaughlin. 20-metė iki paskutinių finišo centimetrų grasino aplenkti varžovę, bet distancijoje įgytos persvaros užteko išsaugoti aukso medaliui.

S.McLaughlin tenkinosi asmeniniu rekordu ir sidabro medaliu (52,23). Bronzą iškovojo jamaikietė Rushell Clayton (53.74).

„Tai reiškia labai daug. Net sunku apibūdinti. Tiesiog labai norėjau tapti pasaulio čempione, bet pagerinti pasaulio rekordą yra fantastiška. Nusprendžiau bėgti iš visų jėgų nuo pat pradžių. Mačiau, kad po devinto barjero Sydney mane vejasi. Tada atidaviau viską, ką turėjau“, – džiaugėsi 29-erių olimpinė čempionė.

20-metė S.McLaughlin neabejotinai dar sudrebins pasaulį. Ji pagerino pasaulio iki 14 metų rekordą ir nuo to laiko palaipsniui kilo vis į aukštesnį lygį. Nors profesionale tapo vos prieš metus, Tokijo olimpinėse žaidynėse karšta kova tarp dviejų amerikiečių turėtų pasikartoti.

D.Muhammad tapo vos antrąja 400 metrų su barjerais bėgike istorijoje, kuri tapo olimpine čempione ir pagerino pasaulio rekordą. Pirmoji tai padarė Sally Gunnell.

„Scanpix“ nuotr./Dalilah Muhammad
„Scanpix“ nuotr./Dalilah Muhammad

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius