Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išvengė R.Meilutytės likimo – amerikiečiai surado techninį niuansą, kuris išteisino sprinterį

Tris dopingo testus praleidęs amerikiečių sprinteris Christianas Colemanas išvengė metų diskvalifikacijos. JAV antidopingo agentūra nusprendė atsiimti savo paraišką, nes surado bėgikui palankų niuansą.
Christianas Colemanas
Christianas Colemanas / „Scanpix“/AP nuotr.

Ch.Colemanas triskart suklydo pranešdamas savo buvimo vietą dopingo kontrolei skirtoje sistemoje ir jam grėsė automatinė metų diskvalifikacija. Tai būtų užkirtę šiuo metu greičiausiam pasaulio bėgikui galimybę varžytis pasaulio čempionate Dohoje ir Tokijo olimpinėse žaidynėse.

23-ejų JAV bėgikas nenurodė savo buvimo vietos sistemoje ir iš jo nebuvo galima paimti mėginio tris kartus per pastaruosius metus – 2018 metų birželio 6 dieną, 2019 metų sausio 16 ir balandžio 26.

Bėgiko atstovai sugebėjo surasti techninį niuansą, kuris jį išgelbėjo. Jie užginčijo, kad pirmojo nusižengimo data turėtų būti pirmoji ketvirčio data, tai yra balandžio 1 diena, nes sistemoje viskas skaičiuojama ketvirčiais.

Tiesa, ne visiems patiko toks garsaus bėgiko išsigelbėjimas. Marijos Lasickienės vyras, žurnalistas Vladas Lasickas, tik pasijuokė iš tokios bylos baigties.

Dėl tokio paties nusižengimo Rūtai Meilutytei buvo paskirta dvejų metų diskvalifikacija.

Ch.Colemanas birželį 100 metrų nubėgo per 9,81 sek., o tai kol kas geriausias rezultatas šiais metais.

23-jų sportininkas 2017-ųjų pasaulio čempionate Londone laimėjo sidabro medalį, įveikęs distanciją per 9,79 sek. Tai jį patupdė į septinto greičiausio žmogaus istorijoje lentyną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius