Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV geriausieji – bėgikai

Tysonas Gay bei Sanya Richards pripažinti geriausias 2009 metų JAV lengvaatlečiais bei bus apdovanoti „Jesse Owens Awards” premijomis.
Tyson Gay
Tyson Gay / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sanya Richards
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sanya Richards

JAV vyksta ne vieni geriausio lengvaatlečio rinkimai, tačiau „Jesse Owens Awards” laikomi labiausiai prestižiniais. Jie pirmą kartą buvo įteikti 1981 metais.

„Sanya ir Tysonas 2009 metais pasižymėjo, kaip čempionai ne tik pergalėse, tačiau ir pralaimėjimuose. Nors jie dar labai jauni, tačiau jau užima deramą vietą taro žymiausių mūsų šalies lengvaatlečių. Ir mes tikimės, kad jie dalyvaus varžybose dar daugelį metų”, – sakė JAV lengvosios atletikos federacijos (USATF) Prezidentas Dugas Loganas.

Pasaulio čempionate Berlyne Jesse Oweno pasiekimams buvo skiriama daug dėmesio – būtent Berlyno Olimpiniame čempionate amerikietis 1936 metais tapo keturis kartus olimpiniu čempionu. Taip pat jis sulaužė tuometinio Vokietijos nacių režimo skleidžiamą mitą apie arijų dominavimą prieš kitas tautas.

„Po starto Berlyne aš pradėjau geriau suprasti, ko pasiekė J.Owenas, supratau kokiomis sąlygomis jis laimėjo. Suprantu, kad tuomet jis tap one tik Amerikos, tačiau ir viso pasaulio dydvyriu. Būtent dėl to labai vertinu, jog žiniasklaidos atstovai ir lengvosios atletikos gerbėjai išrinko mane tokios premijos laimėtoju”, – sakė T.Gay.

„Gauti šį apdovanojimą, laimėjus tik savo pirmąjį pasaulio čempionatą, ir dar tame pačiame stadione, kur J.Owensas tapo legenda, man – didelė garbė. Jo pasiekimai verčia mane dar daugiau dirbti ir stengtis palikti savo pėdsaką lengvojoje atletikoje”, – sakeė S.Richards.

Be nugalėtojų tapti geriausiu metų lengvaatlečiu dar pretendavo C.Cantwellas, K.Clementas, T.Hardee. B.Lagatas. L.Merritas, D.Phillipsas, J.Berringer, A.Felix, C.Jeter bei B.Reece.

Oficiali apdovanojimo ceremonija bus surengta gruodžio 5 dieną Indianapolyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius