Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jelena Isinbajeva sieks pagerinti Bubkos rekordą

Garsiausia visų laikų šuolininkė su kartimi rusė Jelena Isinbajeva praėjusį balandį laikinai nutraukė karjerą. Šiuo metu Monake gyvenanti sportininkė jau treniruojasi visa jėga ir žiniasklaidos atstovams atskleidė neįtikėtinus savo tikslus. 28-erių atletė ketina pagerinti ukrainiečio Sergėjaus Bubkos karjeros rezultatus ir pasiekti daugiau nei 35 pasaulio rekordus. Iki šio tikslo trūksta ne tiek ir daug...
Jelena Isinbajeva jau pagerino 27 pasaulio rekordus
Jelena Isinbajeva jau pagerino 27 pasaulio rekordus. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos sportininkę J.Isinbajevą ir legendinį šuolininką su kartimi S.Bubką sieja artima draugystė. S.Bubka yra lengvaatletės rėmėjas, bičiulis ir žmogus, bene labiausiai palaikantis sportininkę. Bent jau taip tvirtina J.Isinbajeva. „Su Sergejumi nuolat bendraujame, jis labai mane palaiko ir skatina siekti dar aukštesnių tikslų. Jis labai norėtų, kad pagerinčiau dar daugiau pasaulio rekordų nei jis“, – sakė sportininkė.

2000-aisiais iš didžiojo sporto pasitraukęs S.Bubka 35 kartus gerino uždarų ir atvirų patalpų pasaulio rekordus. 28-erių rusė yra pasiekusi 27 pasaulio rekordus. Kad pagerintų ukrainiečio pasiekimus, J.Isinbajevai dar trūkta devynių pasaulio rekordų. Toks tikslas sportininkei atrodo įgyvendinamas: „Tai nėra tik ambicija, tai mano tikslas ir mano svajonė. Dabar vėl jaučiuosi kupina jėgų ir noro grįžti į varžybas. Pasiilgau adrenalino, pasiilgau emocijų“, – pasakojo J.Isinbajeva.

Pirmoji lengvaatletė, peršokusi 5 metrų ribą, teigė, kad patyrusi fiasko pasaulio čempionate ir varžybose Dohoje visiškai palūžo. „Tuomet supratau, kad esu niekas. Tai buvo didžiulis smūgis mano ego, juk nuolat galvojau ne apie pergales, o apie pasaulio rekordus. Daugiau nei pusę metų  neprisiliečiau prie karties. Pirmą kartą ją į rankas paėmiau tik šį spalį“, – atviravo sportininkė.

Per karjeros pertrauką rusė aplankė savo šeimą Volgograde, taip pat ilsėjosi pas seserį Tokijuje.

J.Isinbajevos laimėjimų sąrašas įspūdingas. Šuolininkė su kartimi dukart tapo olimpine čempione, dukart pasaulio čempione, Europos čempione, tris kartus triumfavo pasaulio uždarų patalpų pirmenybėse. Pirmą kartą pasaulio rekordą rusė pagerino 2003 metų liepos 13 dieną – peršoko kartelę, iškeltą į  4 metrų 82 centimetrų aukštį. 2005-ųjų liepos 22-ąją J.Isinbajeva tapo pirmąja moterimi, peršokusia į 5 metrų aukštį iškeltą kartelę. Dabartinį pasaulio rekordą sportininkė pasiekė 2009 metų rugpjūčio 28 dieną.  Iki šiol nepagerintas pasaulio rekordas yra 5 metrai 6 centimetrai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius