-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karšto oro nepabūgę vilniečiai skriejo olimpinės mylios bėgime

Šeštadienio popietę beveik keturi šimtai karščio nepabūgę ir Palangos pramogų nesužavėti sporto entuziastai išbėgo į tradicinį lietuviškos olimpinės mylios bėgimą šalia Vilniaus Baltojo tilto įrengtoje trasoje.
Olimpinės mylios bėgimas
Olimpinės mylios bėgimas / Ievos Budzeikaitės nuotr.

Įveikti beveik 2 km (1988 metrų) atstumą prie starto linijos stojo įvairaus amžiaus bėgikai – buvo ir vaikų, ir vyresnio amžiaus dalyvių, su vežimėliais distanciją įveikė ir neįgalūs sportininkai.

Startą bėgimui davė olimpinė čempionė ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Oras gal galėtų būti ir vėsesnis, be to, mieste daug renginių, ilgasis savaitgalis, tačiau miestiečių susirinko nemažai. Labai džiaugiamės, nes tai pirmiausia yra miestiečių šventė. Tai viena svarbiausių mūsų švenčių, kuri švenčiama visame pasaulyje“, – 15min.lt teigė LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė.

Pirmasis distanciją įveikė bėgikas Aivaras Bulnis, puikiai spurtavęs prieš pat finišą ir aplenkęs kelis jį persekiojusius varžovus.

Olimpinės mylios distancijoje laikas nėra skaičiuojamas – tai simbolinis bėgimas, norintiems pajusti olimpinių žaidynių dvasią, iškovoti pirmąjį gyvenimo medalį, net kai jis ne auksinis, sidabrinis ar bronzinis. Kai kuriems bėgikams – tai puikus apšilimas prieš po to vykstančias 5 ir 10 kilometrų varžybas.

LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė pripažino, kad pati bėgti ji dėl sportinių traumų negali, tačiau, kaip įprasta, olimpinės mylios bėgime olimpinė čempionė dalyvavo – įveikti atstumo nepabūgo Kalgario olimpinė čempionė Vida Vencienė.

Lietuviška olimpinė mylia – 1988 metrai – sukurta LTOK įkūrimui 1988-aisiais metais paminėti. Olimpinės mylios bėgimas yra dalis kasmet birželio 23-ąją dieną švenčiamos Tarptautinės olimpinės dienos, kuri pažymi Tarptautinio olimpinio komiteto įkūrimą 1894 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius