Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas ji – daugiausiai pasaulyje uždirbanti lengvaatletė?

Usanui Boltui pasitraukus iš sporto – kam mokami didžiausi pinigai lengvojoje atletikoje? Greičiausiam šių metų vyrui? Ne. Daugiausiai uždirba moteris, ir ji net nėra pati greičiausia.
Sydney McLaughlin
Sydney McLaughlin / „Scanpix“ nuotr.

Ar esate apskritai girdėję Sydney McLaughlin?

Nieko keista, jei negirdėjote. Ji nėra iškovojusi didžių titulų ir liko šešėlyje praėjusį savaitgalį vykusiose JAV lengvosios atletikos pirmenybėse, kur finišavo antra 400 m per barjerus bėgime, nusileidusi 29 metų Dalilah Muhammad, kuri pasiekė naują pasaulio rekordą.

Tačiau 19-os metų Sydney McLaughlin yra karščiausias vardas lengvojoje atletikoje šiuo metu.

Neseniai ji sudarė sportinių batelių reklamos sutartį, kurios vertė yra maždaug 1,5–2 mln. dolerių per metus.

Greičiausias šių laikų pasaulio vyras, amerikietis sprinteris Christianas Colemanas, neuždirba nė pusės tiek.

„Taip, dabar ji yra geriausiai apmokama, – apie S.McLaughlin sakė sporto agentas Danielis Wessfeldtas. – Nuo tada, kai pasitraukė Usainas Boltas, niekas negavo tokių pinigų. Jai mokama lyg ji būtų 100 m bėgimo žvaigždė.“

S.McLaughlin sužibo visu ryškumu, o sėkmės priežastis yra ir ta, kad būdama aukšto lygio atletė, ji dar ir atrodo lyg modelis.

„Aišku, tai yra svarbu rinkodarai, – sakė D.Weesfeldtas. – Tuo pačiu metu ji yra labai talentinga, vis dar jauna ir gali dominuoti dar bent kelerius metus.“

S.McLaughlin yra sudariusi sutartį su garsia agentūra „William Morris Endeavor“, kuri atstovauja tokias įžymybes kaip tenisininkai Novakas Džokovičius ir Serena Williams, muzikos grupė „Backstreet Boys“, pop atlikėja Adelė, aktoriai Mattas Damonas ir Benas Affleckas.

Dėl S.McLaughlin varžėsi ne viena sportinių batelių kompanija, o laimėjo „New Balance“. JAV lengvaatletė reklamuoja ne tik batelius, bet ir aprangą.

Jos populiarumas vis auga. Lengvaatletė jau turi beveik 400 tūkst. sekėjų Instagram.

„Scanpix“ nuotr./Sydney McLaughlin
„Scanpix“ nuotr./Sydney McLaughlin

Nors 400 m bėgimas per barjerus nėra populiariausia rungtis lengvojoje atletikoje, tai netruko S.McLaughlin būti dėmesio centre.

Ji ten pateko per 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. 2015 metų pasaulio jaunimo čempionė olimpinėse žaidynėse debiutavo būdama 16-os metų ir buvo jauniausia JAV lengvosios atletikos rinktinėje.

„Scanpix“ nuotr./Sydney McLaughlin
„Scanpix“ nuotr./Sydney McLaughlin

S.McLaughlin priklauso trys pasaulio jaunimo rekordai, o dabar geriausias jos rezultatas bėgant 400 m per barjerus yra 52,75 sek. Palyginimui, Lietuvos rekordas (54,02 sek.) nuo 1983 metų priklauso Anai Ambrazienei, o buvusios lengvaatletės, TV laidų vedėjos Vlados Musvydaitės geriausias pasiekimas yra 59,47 sek.

S.McLaughlin yra greita ir bėgant 200 m (22,39 sek.), ir 400 m (50,07 sek.) – šie rezultatai yra geresni nei Lietuvos rekordininkės Agnės Šerkšnienės.

Be to, amerikietei, kurios abu tėvai buvo bėgikai, tėra 19 metų.

Mažai abejonių, kad savaitgalį D.Muhammad pasiektas pasaulio rekordas 400 m per barjerus (52,20 sek.), prieš tai gyvavęs net 16 metų, dar bus šturmuojamas ir S.McLaughlin.

„Scanpix“ nuotr./Sydney McLaughlin
„Scanpix“ nuotr./Sydney McLaughlin

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius