Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas ketvirtadienį Romoje bus greitesnis: Usainas Boltas ar Asafa Powellas?

Po devynių mėnesių pertraukos žymiausias pasaulio sprinteris Usainas Boltas ketvirtadienį stos prie 100 metrų starto linijos. „Deimantinės lygos“ varžybos vyks Romoje, o lengvosios atletikos gerbėjų lauks didžiulio dėmesio sulauksianti akistata tarp pasaulio rekordininko ir jo tautiečio Asafa Powello.
Asafa Powellas ir Usainas Boltas
Asafa Powellas ir Usainas Boltas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Roma

Olimpinis ir pasaulio čempionas U.Boltas bėgs ketvirtuoju takeliu, o A.Powellas – šeštuoju. 100 metrų bėgimas įvyks 22.45 val. Lietuvos laiku.

„Niekada nejaučiau spaudimo, bet dabar pirmą kartą savo karjeroje nervinuosi. Juk nesivaržiau ilgą laiką, gydžiausi traumas. Prisipažinsiu – nieko nesitikiu. Tiesiog noriu patikrinti savo jėgas ir pažiūrėti, ką aš dabar galiu“, – sakė U.Boltas.

Jamaikietis U.Boltas sezoną nutraukė 2010-ųjų rugpjūčio 10-ąją, o paskutinį kartą varžybose dalyvavo rugpjūčio 6 dieną ir būtent tada Stokholme bėgdamas 100 metrų nusileido amerikiečiui Tysonui Gay‘ui.

Jamaikietis tikina, kad paskutinis pralaimėjimas Tysonui Gay‘ui jam nieko nereiškia. „Kartais laimi, kartais pralaimi. Juk neįmanoma laimėti visko. Šį sezoną noriu susigrąžinti savo pergales. Sieksiu įrodyti pasauliui, kad vis dar esu geriausias“, – teigė sprinteris.

Jamaikos žvaigždė prieš nuspręsdamas, kada dalyvauti varžybose, tarėsi su Miuncheno medikais. Jie patikino, kad bėgiko forma puiki: „Negaliu sakyti, kad esu geriausios sportinės formos savo karjeroje, bet vis dar galiu bėgti labai greitai“, – sakė U.Boltas.

Olimpinis čempionas U.Boltas pasaulio rekordą pagerino 2009 m. pasaulio čempionate Berlyne. Tuomet 100 metrų jis įveikė per 9,58 sekundės. Jo tautietis A.Powellas šio sezono „Deimantinės lygos“ varžybose pasiekė geriausią sezono rezultatą ir distanciją įveikė per 9.95 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius