-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtasis Nidos ultramaratonas domina ir brazilus ir sprinterius

Birželio 26 dieną Nidoje rengiamos 100 kilometrų bėgimo Baltijos jūros šalių taurės varžybos domina ne vien ištvermingiausius Lietuvos bei Europos bėgikus. Šiuo metu, baigiantis pirmajam registracijos į bėgimą etapui (jis tęsis iki balandžio 30 dienos) jau aišku, kad su stipriausias Lietuvos ultramaratonininkais kovos ir labai stiprūs bėgikai iš užsienio.
Lina Grinčikaitė
Lina Grinčikaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

„Tai varžybos su gana solidžiu šiai rungčiai priziniu fondu, todėl tikėjoms susidomėjimo ir iš pajėgiausių Europos bėgikų (bėgimo prizinis fondas siekia daugiau nei 3000 eurų). Jau dabar žinome, jog bėgs itin pajėgus ukrainietis Jevgenijus Glyva, kuris šią distanciją yra įveikęs per 7,21 valandos. Atvyks ir brazilas Thiago Pellegrino. Pernai iškovotą titulą bandys ginti greičiausias šalies klierikas Ruslanas Seitkalijevas, varžysis ir daugkartinis Lietuvos rekordininkas Povilas Kibildis. Mums labai malonu, kad jėgas 100 kilometrų distancijoje išbandys ir kone gausiausiai šalyje bėgiojančios Poškų šeimos iš Šalpėnų atstovas Vytautas Poška – tad šios šeimos bėgikai jau bėga nuo 1 iki 100 kilometrų distancijas, – sako bėgimo Nida 2010 organizatorius Evaldas Martinka.– Viso tikimės maždaug 50 bėgikų iš 10-12 valstybių. Kartu tai bus ir atviras Lietuvos čempionatas, galimybę surengti ir savo šalies pirmenybes domisi latviai.“

Geriausias 100 kilometrų bėgimo rezultatas pasaulyje nuo 1998 metų priklauso Japonijos sportininkui Tagahiro Sunadai – 6:13,33 valandos, Europos – italui Mario Ardemagni – 6:18,24. Tarp moterų greičiausiai pasaulyje kol kas yra bėgusi irgi japonė Tamoe Abe (6:33,11), Europoje – rusė Tatjana Žirkova (7:10,32). Lietuvos ištvermingiausiųjų rezultatai kol kas kuklesni – Rimas Jakelaitis 100 kilometrų 1995 metais įveikė per 7:20,42, o Aušra Kavaliauskienė 2000-aisiais – per 8:33,46 valandos. 

Kitą dieną po bėgimo kartu su ultramaratonininkų apdovanojimo ceremonija pirmą kartą šalyje (gal ir pasaulyje) bus surengtos sprinto ant smėlio varžybos. „Apklausinėjome daugelio Europos šalių lengvosios atletikos federacijų atstovus, niekas mums padėti negalėjo – gali būti taip, kad tokias varžybas rengsime pirmieji. Vyrai ir moterys varžysis 111 metrų tiesiojoje, numatome ir 333 ar 777 metrų bėgimus, laikai bus fiksuojami pagal visus lengvosios atletikos varžybų standartus, tad „turėsime“ ir naujus pasaulio rekordus. Bėgikai bėgs basomis paplūdimio smėliu. Rengsime ir estafetę 4x111 metrų, komandoje bus po du vyrus ir moteris, jie bėgimo eiliškumą galės rinktis patys. Iš anksto esame apsitarę su pajėgiausiais šalies bėgikais, tad jei Joninių savaitgalis nesikirs su pasiruošimo Europos čempionatui planais, smėlio sprinte išvysime ir Liną Grinčikaitę, Rytį Sakalauską, Sonatą Tamošaitytę, Agnę Orlauskaitę, Mantą Šilkauską bei kitus. Tačiau tai nereiškia, kad varžysis vien profesionalai – čia galės bėgti visi norintys ir tuo metu atsitiktinai atsidūrę Nidos paplūdimyje. Netrukus paskelbsime šios rungties reglamentą, tad žmonėms tereikės su juo susipažinti“, – sako bėgimo organizatoriai, pasiryžę lengvosios atletikos rungtis pristatyti ne tik miško takuose, miestų parkuose, tačiau ir paplūdimiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius