Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

L.Sabaitytė po Europos U23 čempionato: „Ne tik vėjas, bet ir jaudulys pakišo koją“

Sekmadienį baigėsi Espoo (Suomija) mieste vykęs Europos lengvosios atletikos U23 čempionatas. Paskutinę čempionato dieną iš lietuvių startavo vienintelė Lukrecija Sabaitytė, kuri 200 m pusfinalyje įveikė per 24,40 sek. ir užėmusi dvyliktą vietą į finalą nepateko.
Lukrecija Sabaitytė
Lukrecija Sabaitytė / A.Pliadžio nuotr.

Ne tik prieš pajėgias varžoves, bet ir prieš itin didelį vėjo pasipriešinimą (-3.6 m/s) kovojusi sprinterė nuo paskutinės į finalą patekusios dalyvės atsiliko 0,58 sek.

„Ne tik vėjas, bet ir jaudulys pakišo koją, kadangi kovojome dėl patekimo į finalą. Esu šiek tiek nusivylusi, nes treniruotėse viskas ėjosi kaip per sviestą, atrodė, kad pasiekiau geriausią formą karjeroje.“

Šeštadienį 200 m atranką per 23,84 sek. nubėgusi Lukrecija į pusfinalį pateko su paskutiniu, šešioliktu rezultatu. Pasak lengvaatletės, tai jai pridėjo papildomos motyvacijos: „Motyvavo ta vieta. Iš tiesų norėjau ne tik į pusfinalį patekti, bet svajojau ir apie finalą. Vieta atrankoje didelės reikšmės neturi, nes vis tiek pirma ir paskutinė vietos patenka į tą patį bėgimą.“

„Pusfinalyje dar labiau jaudinausi, šiek tiek nuliūdau ir dėl antro tako, prie kurio nesu pripratusi. Po vakar gana nelengvo bėgimo, galvojau, kad šiandien pavyks pagreitėti ir pasiekti finalą, bet yra kaip yra, džiaugiuosi galimybe tokiame čempionate bėgti antrą kartą“, – atrankos ir pusfinalio bėgimus lygino L. Sabaitytė.

Paskutiniai sprinterės startai šį sezoną numatyti Lietuvos čempionate (liepos 28–30 d., Palanga) ir Baltijos šalių komandiniame čempionate (rugpjūčio 4–5 d., Valmiera):

„Tikiuosi rezultatai nenustos kilti ir dar šį sezoną pagerinsiu savo asmeninį rekordą.“ Europos U23 čempionate 200 m rungties aukso medalį iškovojo belgė Delphine Nkansa (23,31 sek.).

Primename, kad Lietuvai šiame čempionate atstovavo 8 sportininkai, Mykolas Alekna (disko metimas) iškovojo aukso medalį, o Greta Karinauskaitė (3000 m kl/b) tapo vicečempione. 2025 metais Europos U23 čempionatas vyks Bergene, Norvegijoje (liepos 17–20 d.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius