Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvaatletė Eva Misiūnaitė Europos čempionate liko 26-a

Penktadienį į Belgrado „Kombank“ areną, kurioje rungtyniauja „Czvena Zvezda“ ekipa, gužėjo ne krepšinio aistruoliai. 20 tūkst. žiūrovų talpinančioje arenoje prasidėjo Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatas, kuriame dalyvauja ir penki Lietuvos sportininkai.
Eva Misiūnaitė
Eva Misiūnaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Jau pirmą varžybų dieną pasirodymą pradės keturi. Pirmoji iš lietuvių startavo Europos uždarų patalpų pirmenybėse debiutavusi bėgikė Eva Misiūnaitė. Tik prieš porą savaičių normatyvą įvykdžiusi lengvaatletė 400 m bėgimo atrankoje užėmė 26 vietą – 54,95 sek.

„Viskas atrodė labai gerai, jaudinausi žiauriai daug. Galvojau, kad pirmas startas toks ir turi būti, ypač tokio lygio varžybose. Kai pradėjau bėgti, viduriukas dingo – atrodo pilna jėgų, bet po pirmo rato teko truputį stabtelėti, nes pradėjau minti ant varžovių kojų. O po to gavosi kaip gavosi...“, – nusivylusi pasirodymu liko E.Misiūnaitė.

Po pirmo rato E.Misiūnaitė buvo viena iš bėgimo lyderių,tačiau sportininkėms palikus savo bėgimo takus lietuvė atsidūrė „dėžėje“ bei buvo priversta stabtelėti. Be to, mūsiškė dar prieš startą gavo ne itin parankų antrą bėgimo taką.

E.Misiūnaitės bėgimas

„Pats bėgimas buvo labai smagus, labai smagi danga ir maniežas smagus. Galėjo įtakos daryti ir tai, kad trūko patirties, – spėliojo E.Misiūnaitė. – Neįsivaizdavau, kaip reikia bėgti, nes, pavyzdžiui, Lietuvoje gauni geresnį taką, o šįkart bėgau antrame. Gal jei būčiau bėgusi šiek tiek aukščiau (tolimesniame take – lengvoji.lt), būtų buvę truputį lengviau. Taip pat patirties stygius jautėsi užsiimant poziciją.“

Greičiausiai atrankoje bėgo šveicarė Lea Sprungen: bėgikė, kurią treniruoja E.Misiūnaitės bei Eglės Balčiūnaitės treneris Laurentas Meuwly, distanciją įveikė per 52,55 sek. Antra kvalifikacijoje buvo tituluota čekė Zuzana Hejnova (53,26 sek.), trečia – britė Eilidh Doyle (53,28 sek.). 400 m rungtyje iš viso varžėsi 30 sportininkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius