Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvaatletė Lina Grinčikaitė: prieš juodaodes nepakovosi

Apie nelengvas varžytuves bėgant tarp juodaodžių, po starto sukrimstą „McDonald‘s“ sumuštinį, mėgstamus cepelinus – apie tai ir dar daugiau penktadienį tiesioginiame regioninės radijo stoties „Laluna“ eteryje pasakojo lengvaatletė Lina Grinčikaitė. Neseniai iš Londono olimpinių žaidynių grįžusi mergina šiuo metu ilsisi gimtajame uostamiestyje.
Lina Grinčikaitė
Lina Grinčikaitė / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.

„Dabar galiu atsipalaiduoti, sezonas buvo labai sunkus. Du startai, Europos čempionatas, Olimpinės žaidynės. Emocinė būsena buvo sunki, dabar akmuo nukrito nuo širdies. Galiu tik pasidžiaugti, kad padariau maksimumą jose. Dabar atostogos“, – kalbėjo lengvaatletė. Poilsiaudama mergina nepamiršta sporto – mėgsta pažaisti tenisą, pabėgioti ar tiesiog pasimankštinti. 

Per atostogas L.Grinčikaitė mėgaujasi ir įvairesniu maistu. Vos grįžusią iš olimpiados dukrą L.Grinčikaitės mama pasitiko cepelinais. „Mama visą laiką klausia, ką valgysiu. Prigamino cepelinų. Juos valgau, pasiilgstu, nors ne visa lietuviška virtuvė man patinka. Šaltibarščių paprašau. Starto dieną, kuomet vyksta svarbios varžybos, reikia daug energijos, valgome mėsą, ryžius, makaronus, nes reikia daug angliavandenių, neatsisakome ir saldumynų, kad pakaktų energijos“, – tiesioginiame eteryje pasakojo L. Grinčikaitė.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Šeštadienio popietę Lina Grinčikaitė grįžo į Vilnių
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Lina Grinčikaitė

Mergina neslėpė po starto olimpinėse žaidynėse sukirtusi didelį „McDonald‘s“ sumuštinį. „Olimpinių žaidynių kaimelyje gali rasti  viso pasaulio virtuves – prancūzų, italų, britų nacionalinių valgių, net ir „McDonald‘s“. Prie jo didžiausia sportininkų eilė, tiek prieš startą, tiek po starto. Yra specifinių rungčių sportininkų, kurie negali priaugti svorio, jie renkasi dietinį maistą. O kiti sau leidžia ir sumuštinį, ir picą suvalgyti, ir aš suvalgiau didelį sumuštinį“, – linksmai pasakojo mergina. 

L.Grinčikaitė pasakojo, jog po starto olimpiadoje nuslūgo visa įtampa. Prieš bėgimą mergina matė tik bėgimo takelį. Tik po bėgimo ji išvydo, koks nuostabus Londono stadionas, kiek daug žmonių ir kokia šventinė nuotaika tvyro. „Kaip nuostabu, kai gali pažiūrėti rungtynes, nedalyvauti“, – atsipūtė L.Grinčikaitė.

Greita penktokė

Jos genetiškai ir fiziologiškai stipresnės, Dievas joms tai davė, - sakė L. Grinčikaitė.

Mergina prisiminė savo, kaip lengvaatletės, karjeros pradžią. Tuomet vos penktokė nustebino savo kūno kultūros mokytoją itin greitai nubėgusi šimtą metrų. „Šis negalėjo patikėti, sakė, tu turbūt bėgai ne nuo linijos, teko pakartoti bėgimą, įrodyti“, – prisiminė ji. Mokykloje mergina stipriai lenkdavo bendraamžius, tačiau įkalbėti ją sportuoti aktyviai nebuvo lengva. Tam mergina ryžosi tik po dvejų metų, o pradėjusi, niekada nenorėjo mesti. „Jei būtų nesisekę, galbūt. Tačiau nebuvo traumų, nebuvo priežasčių, dėl ko mesti. Reikia ryžto ir pirmyn“, – sakė ji. 

Ryžto merginai netrūksta ir šiandien, tačiau ji neslėpė, jog kovoti su juodaodėmis – sudėtinga. „Mes, baltaodės, pajuokaujam, kad prieš gamtą nepakovosi. Jos genetiškai ir fiziologiškai stipresnės, Dievas joms tai davė. Technologija leidžia pasiekti rezultatus. Baltaodės nepasiekia tokių aukštų rezultatų. Tai šiek tiek liūdina, bet ir skatina. Turi tikslą konkuruoti, stimulas kiekvienai sportininkei, noras, aplenkti jas“, – teigė L.Grinčikaitė.

Merginos planuose ir kita olimpiada, taip pat kitų metų Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas. „Norisi to medalio, mano tikslas – bėgti finale“, – ryžto neslėpė mergina.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius