Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvosios atletikos jaunimo komandų mače lietuviai liko ketvirti

Šeštadienį Minske vykusiame uždarų patalpų lengvosios atletikos jaunimo komandų mače Lietuvos rinktinė liko ketvirtoje vietoje.
Urtė Baikštytė
Urtė Baikštytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Iš viso dalyvavo šešios komandos. Mačą laimėjo Ukrainos jaunimo rinktinė (117 taškų), pralenkusi Baltarusiją (115), Prancūziją (91), Lietuvą (72), Turkiją (67) ir Latviją (52).

Lietuviai atskirose rungtyse užėmė dvi pirmas, dvi antras ir keturias trečias vietas.

Diana Zagainova trišuolio rungtyje užėmė pirmąją vietą. Ji ne tik pagerino savo asmeninį rekordą, tačiau pasiekė ir geriausią Lietuvos sezono rezultatą.

„Padariau pirmą įskaitinį šuolį, antrą ir trečią vos peržengiau, tačiau visi šuoliai buvo link 13 metrų, tad jaučiau, kad jei tiksliai pataikysiu ant lentelės, tai rezultatas bus geras. Taip ir įvyko ketvirtu bandymu (13.11m). Nepaisant šio rezultato, norėjosi pegerinti asmeninį rekordą, tad susikaupusi šeštam bandymui, parodžiau rezultatą – 13.20 metrų, kuris man ir užtikrino pergalę“, – sako Diana Zagainova. Mergina teigia, kad ši pergalė ne tik jos, bet ir trenerio Andrejs Tolstiks nuopelnas.

Paulius Gelažius taip pat pagerino savo asmeninį rezultatą beveik 70 cm rutulio stūmime ir laimėjo pirmąją vietą rezultatu – 18.20 metrų. Vaikinas prisipažįsta, jog prieš varžybas teturėjo vieną tikslą – sėkmingai užbaigti sezoną. „Kalbant apie asmeninį rekordą, tai tyliai svajojau perkopt 18 metrų ribą, kadangi prieš pat varžybas treniruotėse sekėsi labai gerai“ – teigia atletas.

Abu sportininkai puikiai vertina šio mačo sąlygas, organizavimą, džiaugiasi, kad turėjo stiprius varžovus.

Antrąją vietą šuolio į aukštį rungtyje užėmė Urtė Baikštytė – 1.75 metrai. Atletė pagerino savo asmeninį uždarų patalpų rekordą. Ji teigia, jog tikėjosi pagerinti savo asmeninį rekordą, tačiau maloniai nustebino ir antroji vieta, kadangi dauguma mačo dalyvių buvo dvejais metais vyresnės.

Penkiakovininkas Matas Adamonis (3810 taškai) tai pat užėmė antrąją vietą. Vaikinas teigia, jog po pirmų rungčių nelabai gerai sekėsi, kadangi rezultatai buvo gerokai prastesni už asmeninius. „Nors iš pradžių nesisekė, vis tiek neplanavau nusileisti ar pasiduoti ir bent paskutine 1000 metrų rungtimi esu patenkintas“ – sako Matas Adamonis, užėmęs antrąją vietą Minske vykusiame lengvosios atletikos mače.

Trečioji vieta atiteko Erikai Krūminaitei, kuri pagerino asmeninį rekordą ir 300m nubėgo per 39.98 sek ir Juozui Baikščiui šuolio į aukštį rungtyje nušokusiam 2.12m. Rasa Mažeikaitė taip pat pagerino asmeninį rekordą ir penkiakovėje pelnė 3932 taškus. Dar viena trečioji vieta estafetiniame bėgime atiteko K.Tonkovičiūtės, E.Krūminaitės, E.Kolendos, R.Ickio komandai (1:34.39). Iš viso lietuviai šiame mače iškovojo keturias trečias vietas.

Taip pat 60 metrų bėgimo rungtyje Kotryna Tonkovičiūtė užėmė ketvirtąją vietą rezultatu – 7,66 sek. (asmeninis rekordas), Džiugas Juška penktąją vietą rezultatu – 7,00 sek.

300 metrų bėgimo rungtyje Ernest Kolenda užėmė ketvirtąją vietą rezultatu – 35,55 sek. (asmeninis rekordas).

1500 metrų bėgime penktąją vietą užėmė Robert Antonovič 4:02,58 (asmeninis rekordas), Violeta Kuldaitė 5:09,59 (asmeninis rekordas) užėmė šeštąją vietą.

2000 metrų kliūtiniame bėgime ketvirtąją vietą užėmė Danielius Matias 6:00,67 (asmeninis rekordas), Akvilė Morkūnaitė 7:21,75 (asmeninis rekordas) užėmė penktąją vietą.

60 metrų barjeriniame bėgime ketvirtąją vietą užėmė Greta Plečkaitytė rezultatu – 8,61sek, Rokas Ickys užėmė penktąją vietą rezultatu – 8,14 sek (asmeninis rekordas).

Šuolio su kartimi rungtyje Viktorija Eimontaitė (3,00) užėmė ketvirtąją vietą, Dominykas Čekanauskas (4,20) – šeštąją.

Šuolio į tolį rungtyje penktąją vietą užėmė Urtė Bačianskaitė (5,39m). Dominykas Petrosevičius (6,80m) – šeštąją.

Trišuolio rungtyje nesėkmę patyrė Vytautas Savickas. Jam nepavykus padaryti nei vieno šuolio, vaikinas liko paskutinis.

Rutulio stūmimo rungtyje Akvilė Gedminaitė užėmė penktąją vietą (11,87m).

5000 metrų sportiniame ėjime Aušrinė Kuzminckaitė pagerino asmeninį rekordą rezultatu – 28:17,92 ir užėmė ketvirtąją vietą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius