Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis A.Sorokinas – geriausias 2021-ųjų pasaulio ultra bėgikas

Tarptautinė ultra bėgikų asociacija (IAU) paskelbė geriausių 2021-ųjų metų sportininkų rinkimų rezultatus. Geriausiu ultra bėgiku tarp vyrų buvo išrinktas lietuvis Aleksandras Sorokinas, tarp moterų – JAV bėgikė Camille Herron.
Aleksandras Sorokinas
Aleksandras Sorokinas / Asmeninio archyvo nuotr.

Balsavime A.Sorokinas sulaukė net 51 proc. visų balsavusiųjų palaikymo. Tai yra antrasis A.Sorokino triumfas IAU rinkimuose – pripažinimo jis sulaukė ir 2019-aisiais, rašoma pranešime spaudai.

„Visada smagu, kai tave pastebi, ar ne? – nusijuokė bėgikas, prabilęs apie laimėjimą. – Bet tik noriu priminti, kad aš bėgu ne dėl laimėjimų, ne dėl titulų, o, pirmiausia, dėl to, kad man gera tai daryti. Bėgimas – tai mano laimė. Esu laimingas, kad atradau save bėgime. Rekordai rekordais, laimėjimai laimėjimais, tačiau norėčiau, kad tai neštų laimę žmonėms. Gal kvailai nuskambės, tačiau noriu, kad mano rezultatai taptų žmonėms įrodymu, kad kiekvienas galime tapti kelrodžiu, kad kiekvienas galime rasti būdą laimėti ir nugalėti savo silpnumą. Noriu, kad žmonės tikėtų, kad kiekvienas iš mūsų yra savo paties likimo kalvis. Mano likimas – bėgti. Tuo labai džiaugiuosi. Esu laimingas“.

A.Sorokinas dėkoja visiems, kurie balsavo rinkimuose, palaiko prieš, per ir po varžybų.

„Be Jūsų nebūtų manęs, – sakė A.Sorokinas. – Dėkoju visiems už palaikymą, rėmėjams už dėmesį ir supratimą. Manau, šiais metais dar išgirsite apie mane. Planų ir svajonių dar yra, todėl man dar prireiks jūsų palaikymo. Tikslai? Būsiu ištikimas sau ir kol kas apie juos pasvajosiu tyliai, bet žinių sulauksite netrukus“.

A.Sorokinas rinkimuose aplenkė tokius bėgikus kaip Andrijų Tkačuką iš Ukrainos (28,3 proc.), Ketemą Bekelę Negasą iš PAR (13,9 proc.).

Priminsime, kad 2021-aisiais A.Sorokinas pagerino pasaulio 24-ų valandų bėgimo rekordą (309,399 km), 12-os valandų bėgimo rekordą (177.41 km) ir tapo pirmuoju bėgiku, kuris įveikė 100 mylių greičiau negu per 11 valandų (10:51:39).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius