Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių šansai Monktone

Trečiadienį Kanados link pajudėjo mūsų šalies lengvosios atletikos jaunimo rinktinė, kurioje – keturi jaunieji talentai– disko metikai Andrius Gudžius ir Mažvydas Butkus, ieties metikas Nerijus Lučkauskas bei šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė – jie atstovaus mūsų šaliai 13 IAAF pasaulio jaunimo čempionate. Spėlionės – nedėkingas užsiėmimas, tačiau pažvelkime į statistiką ir pabandykime paanalizuoti, ko galime tikėtis jau artimiausiomis dienomis.
Dabar galima ir papozuoti...
Airinė Palšytė – pretendentė į pačius aukščiausius apdovanojimus / Alfredo Pliadžio nuotr.
Alfredo Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius
Alfredo Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius

Trys iš keturių rinktinės narių įvykdė šalies lengvosios atletikos federacijos kiek pagriežtintus normatyvus šioms varžyboms. N.Lučkauskas įvykdė IAAF nustatytą normatyvą, tad į pasaulio čempionatą vyksta už rėmėjų lėšas. Jei jis pateks į pajėgiausių aštuntuką, LLAF išlaidas jam kompensuos.

Šiemet iš rinktinės galime tikėtis labai daug – pusė komandos narių, A.Palšytė ir A.Gudžius, yra savo amžiaus grupės pasaulinio reitingo lyderiai. Tiesa, abu atletai minėjo, jog pasiruošimas pagrindiniam sezono startui nebuvo visiškai sklandus – tiek Airinė, tiek Andrius šiemet laikė abitūros egzaminus.

A.Gudžius birželio pabaigoje Šiauliuose 1.75 kilogramų diską nusviedė 65.51 metro. Pagrindiniais jo konkurentais Monktone bus vokietis Michaelis Saljeris (geriausias sezono rezultatas 65.42 metro) bei britas Lawrence‘as Okoye (63.92). Negalima nurašyti ir šiemet ne itin sėkmingai startuojančio pasaulio jaunimo rekordininko bei jaunių čempiono ukrainiečio Mykytos Nesterenko (62.96 metro). Ko galime tikėtis – sportininko treneris Valcovas Kidykas tikisi pasiekti asmeninį rekordą, jo mintyse sukasi ir naujas pasaulio rekordas. Tačiau yra vienas „bet“ – be minėtų egzaminų šiemet Andrius jau dalyvauja ir suaugusių turnyruose, kur disko svoris yra 2 kilogramai – tai gali turėti tiek teigiamos, tiek ir neigiamos įtakos jo startui Kanadoje.

M.Butkus tarp jaunųjų pasaulio diskininkų turi 16 rezultatą – gegužę jis įrankį numetė 59.40 metro. Kaip sakė pats sportininkas – jo tikslas patekti į finalą iš užimti 5–8 vietas. Tam, žinoma, diską reikės mesti virš 60 metrų.

Nelengvas išbandymas laukia ir kitos pasaulinio sezono lyderės A.Palšytės. Ji šiemet jau du kartus įveikė 192 centimetrų aukštį, tačiau, anot jos pačios, tai dar nieko nereiškia. Rusė Marija Kučina šiemet šoko 191, italės Elena Vallortigaraa bei Allesia Trost – po 190, makedonė Marija Vukovič – 189 cm. Šuolis į aukštį laikoma sudėtingiausia rungtimi psichologiškai, tad Airinės startai tarptautinėje suaugusių arenoje leidžia manyti, jog ji sugebės parodyti viską, ką gali... žinoma, jei per daug neatsipalaiduos. Vienintelis minusas – tiesiai iš Kanados Airinė skrenda į Barseloną, kur dalyvaus suaugusių Europos čempionate – galimas dalykas, jos galvoje bus per daug minčių apie saulėtąją Ispaniją.

N.Lučkauskas ietį geriausiu bandymu šiemet metė 68,73 metro – šis rezultatas nepatenka į geriausių pasaulio rezultatų dvidešimtuką. Sezono lyderis vokietis Tillas Woshleris – 78.64 metro. Amerikietis Samas Crouseris įrankį metė 78.05, rusas Dmitrijus Tarabinas – 77.65 metro. Tad patekimas į finalą Nerijui jau būtų tikrai didelis pasiekimas.

Ieties metimo kvalifikacinės varžybos – ketvirtadienį, o disko metikai bei Airine sektoriuose pasirodys penktadienį. Jei mūsų sportininkai pateks į finalus, disko metikai ir Nerijus varžysis šeštadienį, o Airinė – sekmadienį. Belieka mūsų lengvaatlečiam palinkėti sėkmės ir asmeninių rekordų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius