-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos lengvaatlečiai Baltijos šalių mače iškovojo dar aštuonias pergales

Baigėsi Valmieroje (Latvija) vykęs Baltijos šalių lengvosios atletikos mačas ir Prezidento taurės varžybos. Antrą varžybų dieną Lietuvos lengvaatlečiai iškovojo aštuonias pergales.
Moterų 4x400 m komanda tapo Baltijos šalių čempionėmis
Moterų 4x400 m komanda tapo Baltijos šalių čempionėmis / Roberto Trakio nuotr.

Moterų 5000 m rungties čempione antrus metus iš eilės tapo Loreta Kančytė. Bėgikė, kurią treniruoja Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis maratonininkas Remigijus Kančys, distanciją įveikė per 17 min. 35,80 sek.

„Šis sezonas labai įdomus, nes kiekvienos rungties laikas vis gerėja. Brolis gerai treniruoja, pasirodo, – nusijuokė L.Kančytė. – Laukiame sezono pabaigos, įdomu, kokie rezultatai bus tada. Šiose varžybose buvo taktinė kova. Pasirenkame varžybas, kuriose reikia laimėti, o kuriose tiesiog palaikyti tempą ir finišuoti.“

L.Kančytė prieš savaitę LLAF taurės varžybose triumfavo tiek 3000 m, tiek 5000 m rungtyse bei atstovaus Lietuvai Europos komandiniame čempionate Izraelyje.

„Federacija minėjo, kad vyksiu į komandinį čempionatą. Apie jį net negalvojau ir dabar sunku patikėti. Ten bus žiauri kova, o dėl to, kad patekau į komandą – labai džiaugiuosi. Ten bus už ko laikytis ir rezultatai, tikiuosi, bus geresni“, – džiaugėsi L.Kančytė.

Vyrų 110 m barjerinio bėgimo rungtyje Rapolas Saulius finišavo antras (14,00 sek.), bet gali džiaugtis Baltijos šalių čempiono vardu – jį pranoko tik baltarusis Vitalijus Parachonka (13,82 sek.).

„Pernai buvau antras, nusileidau lietuviui, o šiais metais pasisekė labiau. Pats startas nebuvo labai geras, antroje pusėje geriau bėgau. Baltarusis, kuris buvo pagrindinis mano varžovas, bėgo toli nuo manęs, todėl negalėjau jausti spaudimo, teko viską daryti pačiam“, – teigė R.Saulius.

Rungties metu kraupią traumą patyrė šalia R.Sauliaus bėgęs Estijos barjerininkas, tačiau varžovo kritimas lietuvio iš vėžių neišmušė.

„Bėgdamas nieko nemačiau, tik likus dviem-trims metrams iki finišo sušmėžavo baltarusis. Aplinkinių taip pat negirdėjau – jei girdi, ką šaukia treneris ar kiti žmonės, reiškia, jog bėgi tikrai prastai. Turi nieko negirdėti, būnu užsidaręs savyje ir mintyse girdžiu veiksmus, kuriuos reikia atlikti“, – paaiškino R.Saulius.

Antrą varžybų dieną Lietuvos moterys pasirodė sėkmingiau nei vyrai: rutulio stūmime stipriausia buvo Austra Skujytė (15,99 m), aplenkusi Giedrę Kupstytę (15,93 m). Pirmas dvi pozicijas lietuvės užėmė ir 1500 m bėgime – Vytautė Pabiržytė finišavo pirma (4 min. 27,84 sek.), Banga Balnaitė – antra (4 min. 33,79 sek.).

Baltijos šalių čempionų vardus iškovojo disko metikė Zinaida Sendriūtė (56,70 m), Mindaugas Striokas (800 m – 1 min. 51,96 sek.) ir Justinas Beržanskis (3000 m kliūtinis bėgimas – 8 min. 51,94 sek.). Tuo tarpu Europos jaunių šuolių į aukštį vicečempionė Urtė Baikštytė iškovojo bronzą – 176 cm.

Abiturientė U.Baikštytė penktadienį laikė valstybinį matematikos egzaminą ir į Valmierą išvyko kone tiesiai iš egzamino suolo.

„Paprastai labiau nukenčia mokslai, bet dabar egzaminų periodas, tai mokiausi, kiek galėjau. Treniruotės, manau, nenukentėjo, bet vasaros sezonas atėjo labai greitai. Mokslai, sportas – nebespėjau susigaudyti, – pasakojo U.Baikštytė. – Streso buvo, atrodo, kad nieko nespėji ir stengiesi, kad viskas pavyktų gerai. Sezonas įsibėgėjo, bet svarbiausios varžybos dar laukia.“

Šuolių į aukštį rungtis lietuvei klostėsi dramatiškai – 176 cm ji peršoko tik trečiu bandymu, o ir tada kartelė gerokai sudrebėjo.

„Turbūt pirmą kartą kartelė man drebėjo ir išsilaikė, paprastai padreba ir nukrenta. Pajutau sėkmę, – nusijuokė U.Baikštytė. – Šiandien neišėjo susikaupti, gal pamaišė nuovargis dėl egzaminų. Norėjosi daugiau... Pernai taip pat buvau trečia ir tiek pat peršokau. Po to laimėjau sidabrą, tai gal dabar ir vėl jis laukia.“

Baltijos šalių mačas baigėsi estafečių 4x400 m rungtimis – Lietuvos moterys buvo stipriausios (3 min. 39,77 sek.), o vyrai finišavo treti (3 min. 16,30 sek.). Komandų įskaitoje ne stipriausios sudėties Lietuvos rinktinė liko trečia (247 tšk). Laimėjo – latviai (293 tšk.), antri – estai (288 tšk.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius