Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos sprinteriai nesunkiai pateko į finalus (nuotraukos)

Po nedidelės popietinės pertraukos Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas vėl skambėjo nuo šurmuliuojančių žiūrovų ir besiruošiančių varžybų dalyvių. Jau tampa įprasta, kad šiame sezone puikiais rezultatais džiugino spriteriai.
Mantas Šilkauskas
Mantas Šilkauskas / LAF nuotr

Vakarinės varžybos prasidėjo šuolio su kartimi rungtimi. Lietuvos rinktinė šioje rungtyje atstovės neturėjo. Į finalą pateko dvylika šuolininkių, kurios pirmuoju bandymu peršoko bent keturių metrų aukštį.

LAF nuotr./Lina Grinčikaitė bėgs finale
LAF nuotr./Lina Grinčikaitė bėgs finale

Vėliau toliau varžėsi dešimtkovininkai. Šiek tiek pailsėję sportininkai vėl susitiko, šįkart jau aukščio sektoriuje. Mantas Šilkauskas, pradėjęs šuolio į aukštį rungtį nuo 1,79 metro ir visai lengvai peršokęs 1,94 aukštį suklupo ties 1,97 metro riba (šis aukštis yra asmeninis Manto rekordas). Po keturių rungčių lietuvių dešimtkovininkas bendrojoje įskaitoje vis dar laikėsi pirmoje pozicijoje (3208 taškai). Įspūdingai šioje rungtyje pasirodė Prancūzijos atstovas Matėjas Sossahas peršoko kartelę iškeltą į 2,09 (887 taškai) ir taip pagerindamas savo asmeninį šuolio į aukštį rekordą.

800 metrų bėgimo rungtyje, trečiajame bėgime startavo šio nuotolio Lietuvos rekordo savininkas, olimpietis Vitalijus Kozlovas. Pirmąjį ratą Vitalijus bėgo pirmas, vėliau užleido šią poziciją ir galiausiai finišavo šeštas (1:52,06). Bendroje įskaitoje V. Kozlovas liko aštuonioliktas, į finalą nepateko, o greičiausiai šį nuotolį nubėgo vokietis Sorenas Ludolphas (1:47,99).

Vakarinės sesijos puošmena tapo vyrų ir moterų 100 metrų pusfinaliai. Pirmajame bėgime startavo ir greičiausia lietuvių sprinterė Lina Grinčikaitė. Lengvai ir grakščiai bėgusi Linutė laimėjo šį bėgimą (11,47), bendroje įskaitoje taip pat buvo pirma.

LAF nuotr./Agnė Orlauskaitė
LAF nuotr./Agnė Orlauskaitė

Varžybas pradėjo ir šuolininkai į tolį. Kvalifikacinėje grupėje B startavo Darius Aučyna. Pirmuoju bandymu Darius nušoko kiek mažiau, nei kvalifikacinis normatyvas (D. Aučynos rezulatas. 7,60 metro, o vietą finale garantuojantis normatyvas – 7,65). Antrąjį bandymą daręs Aučyna kiek peržengė leistiną atsispyrimo žymą, todėl šuolis buvo neįskaitytas. Likus paskutiniui bandymui lietuvių sportininkas susikaupė ir smarkiai palaikomas susirinkusių žiūrovų labai gražiai ir techniškai nušoko 7,78 metro, taip užsitikrindamas vietą finaliniame dvyliktuke. Bendroje įskaitoje Dariaus rezultatas buvo trečias, lyderio, ruso Pavelo Karavajevo rezultatas – 7,97 metro, o antrąją vietą užėmusio Vokietijos atstovo – 7,80. Po rungties kalbintas Darius Aučyna nebuvo labai kalbus. Įveikęs kvalifikaciją sportininkas buvo išties laimingas, nes tai buvo pirmasis kartas, kai panašaus lygio varžybose šuolininkas pateko į finalą. Darius, paklaustas dėl žiūrovų palaikymo pasakė, jog pažiūrėjęs į tribūną nematydavo nieko kito, tik trenerį Kęstutį Šapką, jautė jo palaikymą, o tai jam ir buvo svarbiausia. Kai sužinojo, kad pateko į finalą Aučyna pabučiavo sėkmingą šuolio į tolį sektoriaus taką, pasidžiaugė žiūrovų ovacijomis ir priėjęs prie savo trenerio Kęstučio Šapkos pasakė: „Na va, pagaliau, seniai jau taip turėjo būti!“.

400 metrų bėgimo rungties pusfinalyje lietuvio Egidijaus Švėgždos jau nebuvo. Pirmasis šį nuotolį nubėgo Didžiosios Britanijos atstovas Nigelis Levinas (45,86).

Pirmojo 800 metrų pusfinalio bėgimo nugalėtoja tapo moldavė Olga Cristea (2:03,05), antrojo – rusė Jelena Kofanova (2:00,33). Trečiajame bėgime matėme olimpietę Eglę Balčiūnaitę. Nuo pat pradžių tvirtai besilaikiusi lyderių trejetuke Ėglė finišavo trečia (2:03,3) ir bendroje įskaitoje septintu laiku pateko į finalą. Trečiojo bėgimo nugalėtojos laikas 2:02,43.

Kiekviename pusfinalio 100 bėgime turėjo bėgti po vieną Lietuvos atstovą. Pirmajame bėgime matėme Aivarą Pranckevičių. Nubėgęs atkarpą per 10,77 savo etape jis liko šeštas. Vėliau startavęs Rytis Sakalauskas savo bėgime buvo antras 10,47 ir pateko į finalinį bėgimą. Greičiausiai nuotolį įveikė Didžiosios Britanijos atstovas 10,42 sekundės. Trečiajame bėgime turėjome matyti Martyną Jurgilą, tačiau pasitarus su Olimpinės rinktinės gydytoju Daliumi Barkausku (dėl sportininko turimos traumos) buvo nuspręsta nerizikuoti ir pusfinalyje Jurgilo neišvydome.

Rutulio stūmimo sektoriuje vyrai jau dalinosi medalius, taro dvylikos finalistų buvo ir Paulius Luožys. Pirmuoju bandymu šis metikas įrankį nustūmė 16,93 metro. Antrasis bandymas buvo nesėkmingas. Trečiuoju bandymu P. Luožys pagerino geriausią savo sezono rezultatą (17,87 metro) ir gavo dar tris bandymus. Visi trys paskutiniai bandymai buvo nesėkmingi. Bendroje įskaitoje Pauliaus rezultatas buvo aštuntas. Šiame sektoriuje nugalėjo Rusijos rinktinės atstovas Valerijus Kokojevas, kuris ketvirtuoju bandymu nustūmė įrankį 20,20 metro, šiuo bandymu pagerindamas ir savo asmeninį rekordą.

Trišuolio sektoriuje turėjome net dvi Lietuvos atstoves šuolininkes. Pirmasis Jolantos Verseckatės bandymas buvo sėkmingas – 13,25 metro. Antrasis, deja, nepasisekė. Astos Daukštaitės pirmojo šuolio rezultatas – 12,67 metro, antrasis taip pat, kaip ir kitos mūsų šuolininkės – nesėkmingas. Trečiasis bandymas Jolantai buvo kiek geresnis (13,36), o Astai – prastesnis (12,56). Jolanta Verseckaitė su šiuo rezultatu bendrojoje įskaitoje buvo dešimta ir pateko į finalą. Lyderės rezultatas – 14,13 metro.

400 metrų pirmajame pusfinalio bėgime laimėjo vokietijos atstovė (52,70). Antrajame bėgime matėme Agnę Orlauskaitę. Nors ir atbėgo ketvirta (į finalą patenka pirmas trejetukas iš kiekvieno bėgimo ir dvi moterys pagal geriausius laikus), Agnė pirmą kartą savo karjeros istorijoje nuotolį nubėgo greičiau nei per 53 sekundes. Šis rezultatas (52,98) užtikrino vietą finale, o bendrojoje įskaitoje pateko į šešetuką.

5000 metrų bėgimą nesunkiai laimėjo Ispanijos atstovas Mahomedas Elbendiras (13:55,10), antrasis liko prancūzas Noureddinas Smailas (13:59,23), o bronza atiteko airiui Davidui Mccarthiui (14:00,78).

Paskutinė pirmosios čempionato dienos rungtis – 400 metrų bėgimas dešimtkovininkams. Pirmojo bėgimo nugalėtojas – Dawidas Pyras (49,99, t.y. 815 taškų), antrojo – prancūzas Quentinas Jammieras (49,65 sekundės, 831 taškas). Trečiajame ir stipriausiame bėgime matėme ir Lietuvos atstovą. Mantas Šilkauskas šį nuotolį įveikė per 49,57 sekundės ir po penkių rungčių bendroje įskaitoje, surinkęs 4043 taškus, atsidūrė trečioje vietoje. Pirmąją vietą bendroje įskaitoje užėmė serbas Mihailas Dudas (4118 taškų), antrasis – bulgaras Eduardas Mihanas (4047). Rytoj daugiakovininkų laukia antroji varžybų diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius