-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos trišuolininkės mes iššūkį elitinėms pasaulio sportininkėms

​​​​​​​Mūsų šalies trišuolio meistrės Dovilė Kilty ir Diana Zagainova penktadienį Monake išbandys jėgas su šios rungties geriausiomis pasaulio lengvaatletėmis.
Lietuvos lengvosios atletikos čempionato akimirka. Dovilė Kilty
Lietuvos lengvosios atletikos čempionato akimirka. Dovilė Kilty / Alfredo Pliadžio nuotr.

Rugpjūčio 14 dieną vyks „Deimantinės lygos“ etapas. Tai labiausiai prestižinės komercinės lengvosios atletikos varžybos pasaulyje. Jose dalyvauja daugelis geriausių planetos sportininkų.

Lengvaatlečių kovas iš Monako nuo 21.00 val. tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“. Vaizdo įrašas per „TV3 Sport 2“ kanalą – šeštadienį 1.30 val. ir 17.10 val.

Pastaruoju metu D.Kilty demonstravo puikią sportinę formą. Ji neseniai vykusiame Lietuvos čempionate Palangoje nušoko 14 m 15 cm, pagerino šalies pirmenybių rekordą ir tapo nugalėtoja. Dovilė net tris kartus įveikė 14 metrų ribą.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos atstovas Robertas Trakys teigė, kad lietuvė Monake, jei pasieks panašų rezultatą kaip Palangoje, yra pajėgi patekti į pirmąjį trejetą.

Pagrindinė D.Kilty konkurentė Lietuvoje D.Zagainova mūsų šalies čempionate nušoko 13 m 61 cm. Ji yra Lietuvos rekordininkė. Geriausias Dianos karjeros rezultatas – 14 m 43 cm. D.Kilty toliausiai yra nuskriejusi 14 m 28 cm.

Monake Lietuvos trišuolininkių laukia penkios varžovės. Ypač aukšto lygio sportininkės yra Yulimar Rojas iš Venesuelos (asmeninis rekordas – 15 m 41 cm), bulgarė Gabriela Petrova (14 m 66 cm), portugalė Patricia Mamona (14 m 65 cm).

Trišuolio sektoriuje taip pat varžysis britė Naomi Ogbeta (14 m 15 cm) bei slovėnė Neja Filipovič (14 m 22 cm). Šį sezoną mažiau už D. Kilty ir D.Zagainovą yra šokusi tik N.Ogbeta – 13 m 74 cm. Geriausias Dovilės sezono rezultatas – 14 m 18 cm, o Dianos – 13 m 61 cm.

Monake vyks ir daugiau intriguojančių kovų. Vyrai šoks su kartimi, dalyvaus 110 m ir 400 m barjerinio bėgimo rungtyse, įveiks 800 m ir 1500 m distancijas. Moterys išbandys jėgas šuolių į aukštį, taip pat 100, 400 ir 5000 m bėgimo varžybose.

Geriausia Lietuvos šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė po traumos dar nepasiekė geros sportinės formos, todėl į Monaką nevyko.

Kitos varžybos vyks rugpjūčio 23-ąją Stokholme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius