-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos žiemos sezono disko metimo čempionai – Andrius Gudžius ir Zinaida Sendriūtė

Penktadienį Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione paaiškėjo žiemos sezono disko metimo rungties čempionai, kuriais tapo Andrius Gudžius ir Zinaida Sendriūtė. Be konkurencijos čempionate dalyvavo ir karjerą baigęs dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, į varžybas atlydėjęs 14-metį sūnų Mykolą.
Andrius Gudžius ir Virgilijus Alekna
Andrius Gudžius ir Virgilijus Alekna / Alfredo Pliadžio nuotr.

Vyrų disko metimo rungtyje A.Gudžius geriausiu ketvirtuoju bandymu įrankį numetė 62,32 metro bei žiemos sezono ilgų metimų čempionate triumfavo ketvirtą kartą iš eilės. Antrą vietą užėmė Eligijus Ruškys (59,93 m), trečią – praėjusių metų Europos čempionato dalyvis Aleksas Abromavičius (59,85 m).

„Šiandien (penktadienį – lengvoji.lt) norėjau labai daug – normatyvo į olimpines žaidynes. Pradėjau mėtyti iš emocijų, o ne iš technikos“, – rezultatu nesidžiaugė A.Gudžius.

Kovo mėnesį Portugalijoje vykusiose Europos metimų taurės varžybose lietuvis diską numetė 65,51 m, iškovojo sidabro medalį bei įvykdė pasaulio čempionato normatyvą. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių normatyvas itin aukštas – 66 metrai. Praėjusių metų Europos čempionate toks rezultatas būtų garantavęs antrą vietą.

„Normatyvas į olimpines žaidynes yra žvėriškai aukštas, su tokiais rezultatais žmonės ir medalius laimi. Vis dėlto pusantrų metų yra ilgas laiko tarpas, 66 metrus per jį numesiu ir ne kartą“, – nesibaimino A.Gudžius

„Normatyvas į olimpines žaidynes yra žvėriškai aukštas, su tokiais rezultatais žmonės ir medalius laimi. Vis dėlto pusantrų metų yra ilgas laiko tarpas, 66 metrus per jį numesiu ir ne kartą, – nesibaimino A.Gudžius. – Papildomo spaudimo neatsirado – ir mano asmeninis rekordas yra virš 66 metrų, ir šiemet jau mečiau 65 m, ir treniruotėse po tiek mėtau.“

Be konkurencijos Lietuvos čempionate dalyvavęs V.Alekna geriausiu pirmu bandymu numetė 57,25 metro. Antrasis sportininko bandymas buvo neįskaitytas, o trečiasis – 57,22 m. Prieš dvi savaites Vilniaus miesto ilgų metimų čempionate taip pat be konkurencijos dalyvavęs V.Alekna 24-tus metus iš eilės diską numetė toliau nei 60 metrų – 60,13 m.

„60 metrų yra nedaug. Pamėtau savo malonumui, norint geresnių rezultatų reikia atlikti didelį darbą. Jei tą darbą atliksi, didelė tikimybė, jog kas nors atsitiks, išlįs kokia trauma, – pasakojo V.Alekna. – Dalyvavau be konkurencijos, bet Lietuvoje taip ir kovojame. Prašau, šiandien likau ketvirtas. Kol kas mane tai tenkina, didelių tikslų nekeliu.“

Į Kauną V.Alekna atlydėjo antrose disko metimo varžybose gyvenime dalyvavusį sūnų Martyną. Jaunučių grupėje varžęsis M.Alekna tarp 18 sportininkų užėmė aukštą trečią vietą. Vieno kilogramo diską jis numetė 46,38 m.

„Martynui čia antros varžybos gyvenime, per pirmas numetė 42 m, o dabar – 46 m. Svarbu, jog patiktų ir tegu mėto“, – sakė V.Alekna.

Moterų varžybose Z.Sendriūtės varžovėmis tapo jaunuolės. Tik vieną sėkmingą bandymą iš šešių atlikusi Z.Sendriūtė užfiksavo 55,93 metrų rezultatą. Antrą vietą užėmė Miglė Kaušylaitė (35,60 m), trečią – Liveta Kaškevičiūtė (33,41 m).

„Buvau pasiruošusi daryti eilinę treniruotę. Mažai dalyvių, bet ir metrų (diskas) mažai nuskrido“, – šyptelėjo Z.Sendriūtė.

Ji kaip ir A.Gudžius sezoną pradėjo Europos metimų taurės varžybomis. Vos tik joms pasibaigus buvo skelbta, kad Lietuvos sportininkė užėmė trečią vietą, tačiau dėl varžybų organizatorių aplaidumo, sėkmingiausias šeštas bandymas jai buvo anuliuotas.

„Vyko varžybos ir paskutiniu bandymu numečiau 64,25 metro. Rezultatą užfiksavo, parodė. Varžybos baigėsi ir teisėjai pasakė, jog mano metimas neužfiksuotas ir liepė mesti septintą bandymą. Rašiau apeliaciją, tačiau buvo atsakyta, jog iš video  matosi, kad nenumečiau 64 metrų. Ir video neparodė, ir medalį atėmė“, – prisiminė Z.Sendriūtė.

Moterų disko metimo rungties olimpinis normatyvas yra 61 metras. Pasak Z.Sendriūtės, šis rezultatas nėra aukštas.

„Per treniruotes viskas yra gerai, tačiau yra pašalinių trikdžių, kuriuos įveikti kol kas sudėtinga. Pernai turėjau sudėtingą sezoną, tikiuosi, jog susitvarkysiu ir viskas bus gerai, – vylėsi Z.Sendriūtė. – Turėjau treniruočių stovyklas Portugalijoje, kuriose buvo akcentuojama technika. Per vieną stovyklą timptelėjau koją, per kitą – išlindo nugara. Kaip tik duodi didesnį krūvį, taip kas nors nutinka. Ačiū Dievui, jog pagelbėjo drauge vykęs kineziterapeutas Mantas Lesnickas.“

Z.Sendriūtė jau gegužės 15 dieną dalyvaus pirmame Deimantinės lygos etape Dohoje (Kataras). A.Gudžius Deimantinės lygos varžybose išbandys jėgas gegužės 17 dieną Šanchajuje (Kinija), kur pirmą kartą šį sezoną susitiks stipriausi disko metikai vyrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius