-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Likimo nuo tragiškos avarijos išgelbėta rutulio stūmikė seka senelių ir mamos pėdomis

Likimo nuo tragiškos avarijos išgelbėtos rutulio stūmimo šalies jaunimo vicečempionės Robertos Adomaitytės svajonė – gyventi laimingai.
R. Adomaitytė svajoja apie studijas užsienyje.
R. Adomaitytė svajoja apie studijas užsienyje. / avgi.lt nuotr.
Temos: 1 Likimas

Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijos vienuoliktokė, 17-metė Roberta Adomaitytė rutulį stumia kaire ranka ir sektoriuje išsiskiria savo ūgiu (186 cm). Per šių metų Lietuvos lengvosios atletikos žiemos čempionatą jaunimo grupėje ji pasiekė asmeninį rekordą ir pirmą kartą tapo vicečempione (11 m 48 cm). Roberta tik 4 cm pralaimėjo nugalėtoja tapusiai savo komandos draugei Aidai Žilionytei, kuri irgi pasiekė asmeninį rekordą.  

„Pusę metų žaidžiau krepšinį ir kartu lankiau lengvosios atletikos pratybas. Tačiau ilgainiui tapo per sunku ir nuo dvylikos metų pasirinkau tiktai lengvąją atletiką, nutariau tęsti šeimos tradiciją. Iš pradžių šokinėjau į aukštį, įveikdavau 170 cm, tačiau gavau traumą ir, norėdama sustiprėti, pradėjau stumdyti rutulį. Nauja rungtis labai patiko ir su rutuliu nesiskiriu iki šios dienos“, – sako Roberta.

Sportininkės močiutė Algina Vilčinskienė ir senelis Kazimieras Vilčinskas – lengvaatlečiai, pasaulio ir Europos veteranų čempionai bei prizininkai, rekordininkai. Mama Ramunė Adomaitienė – neįgaliųjų pasaulio čempionė ir medalininkė, Pekino ir Londono olimpinių žaidynių dalyvė, Londone buvo ketvirta šuolių į sektoriuje (4.67). Geriausia  2010 m. Lietuvos neįgalioji sportininkė dabar rengiasi Rio de  Žaneiro parolimpinėms žaidynėms.

„1997 m. per autokatastrofą mamytė tapo neįgali, o tėvelis žuvo. Mašinoje turėjau sėdėti ir aš, tačiau tiktai atsitiktinumo dėka likau namie“, – sako Roberta.

Lietuvos jaunimo rutulio stūmimo vicečempionę treniruoja jos mama ir močiutė, kurių per Lietuvos žiemos čempionatą Šiauliuose nebuvo. „Jeigu jos būtų buvusios, mane būtų kitaip nuteikusios. Tačiau reikia mokėti ir vienai dalyvauti varžybose, nes treneris ne visada gali būti šalia ir padėti“, – teigia klaipėdietė.

Tačiau Roberta didelių planų su lengvąja atletika nesieja. Pagrindinė klaipėdietės svajonė – gyventi laimingai. 

„Kol kas sportas man nėra pirmoje vietoje, profesionale nesirengiu tapti, esu nusprendusi sportuoti tiktai savo malonumui. Baigusi gimnaziją, norėčiau išvažiuoti studijuoti į Italiją ar Ispaniją, vilioja socialiniai moksla, teisės ar psichologijos studijos. Savarankiškai jau pradėjau mokytis italų kalbą“, – sako Roberta. Tuo tarpu A. Vilčinskienė norėtų, kad jos anūkė Kaune studijuotų kineziterapiją ir būtų arčiau namų. 

„Dar pusantrų metelių teks palaukti, o po to pažiūrėsiu, kaip čia viskas klostys“, – priduria Lietuvos jaunimo vicečempionė, pusantrų metų draugaujanti su graiku futbolininku Tasosu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius