-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos čempionate užduotis įvykdė tik devyni lengvaatlečiai iš 35-ių

Ketvirtadienį surengtas išplėstinis Lietuvos lengvosios atletikos federacijos Tarybos posėdis, kurio metu įvertinti įvairių amžiaus grupių rinktinių pasirodymai svarbiausiose sezono varžybose, išklausyti trenerių komentarai, pageidavimai, analizuota, kas ir kodėl nepavyko suaugusiųjų komandos nariams Europos čempionate Šveicarijoje.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Į Europos lengvosios atletikos čempionatą vyko rekordiškai gausi delegacija – 35 sportininkai. Aukščiausias vietas užėmė moterų maratono komanda, likusi per plauką nuo apdovanojimų, ketvirta, šešta buvo disko metikė Zinaida Sendriūtė bei  septinta – maratonininkė Rasa Drazdauskaitė.

„Metų svarbiausios varžybos Europos čempionatas ir pasaulio jaunimo čempionatas jau yra istorija. Turime kalbėti, kol nepasimiršo, kodėl rezultatai nebuvo tokie, kokių tikėjomės. Norisi matyti perspektyvą, rezultatus, tačiau vis užlipame ant to paties grėblio, o tai skauda“, – sakė LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis.

„35 sportininkai atstovavo Lietuvai 20-yje rungčių. Pagal tai pasiekėme rekordą. Ne čia mūsų tikslas siekti rekordus, bet negalime to nevertinti. Komanda, neskaičiuojant poros veteranų, yra pakankamai jauna, – dėstė E.Skrabulis. – Pagrindo galvoti pozityviai prieš Europos čempionatą mes turėjome, planavome finalus, kelis medalius, tačiau jų niekam nekabinome ant kaklo. Europos čempionate su kiekviena diena buvo vis liūdniau ir liūdniau. Sportininkams visada linkiu pasiekti asmeninį rekordą ar būti arti jo svarbiausiose metų varžybose. Jei jie tą padarytų, tai atneštų tikrai labai aukštas vietas. Šį kartą išvežėme ne tik daug sportininkų, bet ir 15 trenerių bei 2 kinezioterapiautus. Nėra ko liūdėti, jei nemoki pralaimėti, nėra ir ko sportuoti.“

Pagrindo galvoti pozityviai prieš Europos čempionatą mes turėjome, planavome finalus, kelis medalius, tačiau jų niekam nekabinome ant kaklo.

E.Skrabulis pagyrė už sąžiningumą Kristiną Saltanovič, kuri galėjo vykti į Europos čempionatą, tačiau esant sveikatos problemoms pranešė nevažiuosianti į jį, skirtingai nei į Ciurichą atskridęs, tačiau nestartavęs Darius Aučyna ar antibiotikus vartojusi Živilė Balčiūnaitė.

Buvo akcentuota trenerių svarba, jog būtent jie yra atsakingi už sportininkų rezultatus, diskutuota apie LLAF sprendimą padengti visus kaštus LRT televizijai, jog ši tiesiogiai transliuotų Europos čempionatą.

„Jei šalys, kurios turi po 2-3 sportininkus Europos čempionate, turi tiesioginę transliaciją jų valstybėse, kodėl negalime turėti mes?“, – klausė E.Skrabulis.

Vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Jezepčikas apibendrino kiekvieno sportininko planus ir pasiektus rezultatus, pasidžiaugė asmeninius rekordus Ciuriche pasiekusiais Egle Staišiūnaite, Mariumi Šavelskiu, Remalda Kergyte bei  puikią sportinę formą visą sezoną sugebėjusia išlaikyti Agne Šerkšniene. Planuotas Europos čempionato užduotis iš viso įvykdė devyni sportininkai.

Tarybos  nariai atsižvelgė, jog Lietuva pirmą kartą delegavo tokią gausią delegaciją į Europos čempionatą. Tai reiškia , kad tiek sportininkų įvykdė keliamus tarptautinius kriterijus ir pasiekė tokio lygio rezultatus suteikiančius teisę startuoti Europos čempionate , todėl rinktinės pasirodymą įvertino ne blogai, o patenkinamai.

Taip pat įvertinti lietuvių startai pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionate Judžine (JAV) bei Jaunimo olimpinėse žaidynėse Nandzinge (Kinija). Nuspęsta, jog abi rinktinės pasirodė gerai.

Net toks tituluotas lengvaatletis kaip Virgilijus Alekna pas gydytoją priverstas laukti po 4-5 valandas.

„Noriu padėkoti federacijai, kadangi visi sportininkai, kurie įvykdė normatyvus, buvo išvežti į pasaulio jaunimo čempionatą. 11 sportininkų įvykdė normatyvus, keturi iš jų sezono eigoje pagerino Lietuvos rekordus, o trims pavyko pasiekti sezono geriausius rezultatus pasaulio čempionate“, – sakė jaunių komandos vyr. trenerė Zita Tindžiulienė.

Aukščiausias vietas jaunimo čempionate užėmė Jogailė Petrokaitė, šuolių į tolį rungtyje buvusi ketvirta, bei Edis Matusevičius, iškovojęs šeštą vietą ieties metimo varžybose.

Jaunimo olimpinėse žaidynėse Nandzinge startavo trys lietuviai,tarp kurių geriausiai pasirodė Benediktas Mickus (ketvirta vieta 8x100 m estafetės rungtyje) ir taip pat ketvirtą vietą užėmęs kūjo metikas Tomas Vasiliauskas.

Per 20 valdybos posėdyje dalyvavusių trenerių negailėjo kritikos su sportininkais dirbančiais gydytojais. Net toks tituluotas lengvaatletis kaip Virgilijus Alekna pas gydytoją priverstas laukti po 4-5 valandas.

„Kraujo mėginį sportininkas pridavė gruodį, o atsakymus ir rekomendacijas gavo gegužę. Ar taip turi būti?“, – pyko treneriai.

Valdybos posėdžio metu už nuopelnus lengvajai atletikai apdovanotas LLAF varžybų direktorius Aurelijus Žiedas bei pritarta Lietuvos lengvosios atletikos sporto meistro vardus suteikti ėjikei Živilei Vaiciukevičiūtei, barjerinio bėgimo specialistui Tomui Malakauskui ir trišuolininkei Jolantai Verseckaitei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius