Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lyg prakeikta prieš čempionatą M.Morauskaitė: „Padariau viską, ką galėjau“

50,49 sek. – tokį rezultatą sezono pradžioje užfiksavusi Modesta Morauskaitė įrašė savo pavardę į Lietuvos rekordų knygas. Deja, nei planetos pirmenybėse, nei Europos čempionate prie jo priartėti nepavyko.
Modesta Morauskaitė
Modesta Morauskaitė / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

Antradienį olimpiniame stadione Miunchene 26-erių lietuvė 400 metrų nubėgo per 51,70 sek. ir savo pusfinalyje užėmė 3 vietą.

Bilietus į finalą gavo dvi geriausios kiekvieno bėgimo sprinterės ir dar dvi greičiausios pagal laiką. M.Morauskaitei pritrūko 0,53 sek.

Galutinėje įskaitoje ji užėmė 13 vietą – kol kas aukščiausią iš Lietuvos lengvaatlečių šiose pirmenybėse.

„Atsižvelgiant į tai, ką man teko išgyventi per pastarąsias 3 savaites, tai šios dienos rezultatas tikrai yra labai geras. Esu juo patenkinta“, – giliai kvėpuodama komentarą interviu zonoje pradėjo M.Morauskaitė.

Prieš tris savaites Judžine (JAV) ji buvo 21-a, taip pat sustojusi pusfinalyje (52,19 sek.). Fantastiškai sezono pradžioje atrodžiusią bėgikę prieš svarbiausius metų startus kažkas tarsi prakeikė.

„Atrodė, kad viskas tiesiog ritasi žemyn. Pradedant prastu pusfinalio pasirodymu pasaulio čempionate, tęsiant beprotiškai ilga kelione namo į Lietuvą (iš JAV) ir prarastais lagaminais.

Grįžus ištino dešinysis kelis. Savaitę negalėjau įprastai sportuoti. Kai jau atrodė, kad galiu grįžti, teko kovoti ir su COVID-19. Vėl teko adaptuoti treniruotes, jautėsi pasekmės – dusulys, sunkus kvėpavimas.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Modesta Morauskaitė finišuoja
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Modesta Morauskaitė finišuoja

Ir kai jau atrodė, kad viskas, liko pora dienų iki starto Europos čempionate, pasigavau dar ir kažkokį skrandžio kirminą. Beprotiškas skrandžio, žarnyno skausmas, negalėjau treniruotis. Teko šeštadienį ir sekmadienį ramiai praleisti lovoje, gerti vaistus.

Šiandien jau jaučiausi kaip ir gerai, bet pasekmės išlindo. Po finišo buvo be proto sunku atsikelti, be proto bloga, jausmas, kad galiu nualpti. Tai reiškia, kad mano organizmas nėra atsistatęs, pasiruošęs tokiam darbui“, – pasakojo M.Morauskaitė.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Visas jėgas atidavusiai M.Morauskaitei po finišo prireikė pagalbos
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Visas jėgas atidavusiai M.Morauskaitei po finišo prireikė pagalbos

„400 metrų – be proto sunki rungtis. Ji reikalauja 100 ar net 110 proc. pasiruošimo. Aš šiandien, matyt, turėjau gal tik 70 proc. savęs. Bėgimas buvo smagus, jaučiausi gerai, bet po paskutinio posūkio išlindo tų velniškų trijų savaičių pasekmės.

Džiaugiuosi, ką padariau šiandien. Džiaugiuosi, kad galėjau kovoti, kad išplėšiau trečią vietą savo bėgime. Buvau šalia, bet pritrūko jėgų organizme. Stengiausi, norėjau kuo geriau užbaigti sezoną didžiausioje arenoje Europoje priešais tūkstantinę minią, palaikoma savo draugų, šeimos narių čia, stadione. Manau, man tai pavyko geriausiai, kaip tai galiu šiandien“, – šypseną išspaudė greičiausia Lietuvos 400 m bėgikė.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Modesta Morauskaitė
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Modesta Morauskaitė

Greičiausiai atrankoje antradienį bėgo dvi lenkės – Natalia Kaczmarek (50,40 sek.) ir Anna Kielbasinska (50,45 sek.) – bei karjeros rekordą pagerinusi Victoria Ohurougu (50,50 sek.).

N.Kaczmarek ir V.Ohurougu lenktyniavo būtent M.Morauskaitės pusfinalio bėgime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius