Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malonūs Jano Železno prisiminimai

Tris kartus olimpinis ieties metimo čempionas, čekas Janas Železnas buvo pastebėtas Barselonoje, kur palaikė savo šalies teniso rinktinę, besikaunančią „Davis Cup”.
Jan Železny
Jan Železny / z.about.com nuotr.

Lengvosios atletikos specialistai šį faktą pastebėjo dėl to, jog tai buvo pirmasis čeko apsilankymas Katalonijos sostinėje nuo 1992 metų, kuomet ieties metikas laimėjo savo pirmąjį olimpinį auksą.

Mėgstu Ispaniją, man patinka Barselona – visada malonu čia grįžti. Visada prisimenu, kaip mano gyvenimą pakeitė pirmasis olimpinis aukso medalis. Tai buvo vienintelės varžybos mano gyvenime, prieš kurias buvau tikras, kad laimėsiu”, – sako J.Železnas. Tomet jis ietį nusviedė 89,66 metro ir kitus prizininkus aplenkė atitinkamai daugiau nei 3 ir 6 metrais.

Į Barseloną legendinis ieties metikas sugrįš ir 2010 metų vasarą – tuomet šiame mieste vyks Europos lengvosios atletikos čempionatas. Tiesa, ne kaip sportininkas, o kaip treneris – čempionate startuos net keturi jo auklėtiniai – Jarmila Klimesova, Petras Frydrychas, Vitezslavas Vesely ir Janas Syrovatko. Be to, J.Železnas iki šiol yra pasaulio rekordo autorius bei garsiojo lengvosios atletikos turnyro Ostravoje direktorius. Šiemet Ostravoje pasirodė ir Usainas Boltas, visi bilietai buvo parduoti iš anksto, o per 4000 žiūrovų į stadioną tiesiog netilpo.

Su savo auklėtiniais ieties metikas pradėjo treniruotis šią savaitę. Iki Kalėdų treniruotės vyks gimtinėje, o vasarį ieties metikai, kaip įprasta, 6 savaitėms keliaus į Pietų Afrikos Respubliką. Būti treneriu – labai sunku. Kai buvau tik sportininkas, kai kuo rūpintis nereikėjo. Dabar gi jaunimui turiu būti susikaupimo ir darbštumo pavyzdys. Tačiau vistiek myliu lengvąją atletiką ir savo dabartinį darbą, kuris man teikia malonumą” – sako treneris.

Įdomus faktas yra tas, jog tris kartus olimpinis čempionas per savo karjerą taip ir nėra tapęs Europos čempionu. Anksčiau Žemyno čempionatai vykdavo kas 4 metus ir pasirodyti juose čekui sutrukdydavo traumos.

O J.Železno prognozės Barselonai 2010 tokios: Išvysime atkaklią norvego A.Torkildseno ir suomio T.Pitkiamiakio kovą. Šiuo metu jie – stipriausi pasaulio ieties metikai. Tačiau aš labiau pergyvenu dėl kitko – tai yra bendra padėtis ieties metime. Didelė gėda, kuomet stambiausiuose turnyruose medalį garantuoja metimas link 86 metrų ribos. Mūsų laikais tai buvo neįsivaizduojama.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius