Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maratono bėgikė Živilė Balčiūnaitė grįžta į profesionalų sportą: Pirmiausia reikia pasiekti ankstesnę sportinę formą

Po dviejų metų diskvalifikacijos, kuri Živilei Balčiūnaite buvo skirta už dopingo vartojimą, ilgų nuotolių bėgikė grįžta į profesionalų sportą. Pirmasis Ž.Balčiūnaitės startas – jau šį šeštadienį vyksiančiame bėgime prieš krūties vėžį.
Spaudos konferencijos akimirka
Spaudos konferencijos akimirka / Luko Balandžio nuotr.

Trečiadienį prie Baltojo tilto surengtoje spaudos konferencijoje Lietuvos rekordininkė kalbėjo apie artimiausius savo karjeros planus.

„Mano tikslas – pasiekti buvusią sportinę formą ir rezultatus, o tai įvykdžius pabandyti ir pagerinti buvusius rezultatus. Pirmasis startas 10 km bėgime šeštadienį bus gera treniruotė ir savęs patikrinimas“, – kalbėjo atletė.

Bėgikė prisipažino, kad per pastaruosius dvejus diskvalifikacijos metus maratono distancijos ji nebėgo net savo malonumui.

Artimiausias maratonas bėgikės laukia lapkritį Jokohamoje (Japonijoje).

„Jokohamos maratono bėgimas vyks trim ratais, didelė dalis maratono trasos tęsiasi pakrante – jei pūs priešpriešinis vėjas, tai sportininkams gali virsti tikru iššūkiu. Maratonininkų pasiektus rezultatus veikia labai daug faktorių: fizinis pasirengimas, oro sąlygos: vieni prie jų prisitaiko, kiti nesugeba.

Živilei kartoju: nei pasaulio rekordininkai, nei olimpiniai čempionai šiuo metu nėra už tave stipresni, visi jūs esate lygūs. Dabar esame netgi geresnės formos nei tuomet, kai Europoje mums pavyko pasiekti aukso medalio vertą laiko rekordą. Pasiruošimas tikrai einasi puikiai“, – optimizmo neslepia bėgikės treneris Romas Sausaitis.

Ž.Balčiūnaitė kiek nerimauja dėl sumažėjusio savo svorio: „Nežinau kaip bus, kai organizmui duosiu krūvį. Visada varžybose dalyvaudavau sverdama 57-58 kilogramus, o dabar besveriu 55-is. Pradėjus rimtai treniruotis svoris gali dar nukristi – žiūrėsim, kokią įtaką tai padarys“.

Maratonininkė per du metus nesėdėjo rankų sudėjusi ir ne tik treniravosi, bet ir susilaukė dukrelės. Paklausta apie treniruočių procesus, bėgikė tikino, kad atžala treniruotėms netrukdo, tačiau dabar jau treneriui tenka derintis prie Ž.Balčiūnaitės ir jos dukros.

„Dažniausiai sportininkių rezultatai po gimdymo pagerėja, suprastėja – labai retai. Nežinau, kodėl taip yra – gal organizmas kažkaip atsinaujina. Tikiuosi, kad ir aš bėgsiu geriau“, – optimistiškai teigė Ž.Balčiūnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius