Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marija Lasickienė atakuoja laišku: nepalaiko karo, bet siūlo leisti startuoti rusams

Olimpinė ir dukart pasaulio šuolių į aukštį čempionė Marija Lasickienė viešu laišku pažėrė kritikos Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vadovui Thomui Bachui dėl rekomendacijos uždrausti Rusijos sportininkams dalyvauti tarptautinėse varžybose, kuomet Rusija užpuolė Ukrainą.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kai Rusijos kariuomenė pradėjo sprogdinti Ukrainos miestus ir žmones, tarptautinė Vakarų šalių bendruomenė įvedė sankcijas Rusijai.

Tarp sankcijų – draudimas dalyvauti tarptautinėse varžybose Rusijos atletams, kurie atstovauja karinę agresiją ketvirtą mėnesį tęsiančią šalį.

Tik keli Rusijos sportininkai yra kritikavę dėl karo Vladimirą Putiną, dauguma laikosi tyliai, o kai kurie net viešai remia karo nusikaltimus darantį Rusijos prezidentą.

29 metų Marija Lasickienė, kurios vyras yra lietuviškų šaknų turintis rusas Vladas Lasickas, kritikos ugnį nutaikė kitu adresu.

Rusijos sporto žvaigždė viešu laišku pareiškė, kad IOC turėtų nustoti taikytis į atletus.

„Ponas, Bachai, esu Marija Lasickienė, Tokijo olimpinių žaidynių čempionė šuolių į aukštį rungtyje. Nesu tikra, ar žinote mane, nes sprendžiant pagal jūsų pareiškimus ir sprendimus, jūs jau esate arčiau politikos ir toliau nuo sportininkų ir profesionalaus sporto bendrai – IOC vadovui laiške iškart gėlė M.Lasickienė. – Tačiau aš pamenu labai gerai, kai užmerkėte akis faktui, jog dabartinis IOC narys Sebastianas Coe neleido man varžytis 2016 metų olimpinėse žaidynėse vien dėl to, kad esu gimusi Rusijoje.

Iš septynerių metų bendrai, aš neturėjau galimybės varžytis tarptautinėse varžybose apie ketverius metus. Tarptautinė lengvosios atletikos federacija kiekviena proga iš rankovės traukia kozirį dėl mano rusiško paso ir aš turiu suktis.

Dabar jie vėl taip daro, bet tiesiogiai pagal jūsų reikalavimus.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė

Anksčiau Tarptautinė lengvosios atletikos federacija ribojo Rusijos atletų dalyvavimą dėl valstybiniu lygiu vykdytos dopingo programos ir manipuliacijų.

Dabar Th.Bachas tokias rekomendacijas federacijoms pateikė dėl Rusijos vykdomo karo, nusinešusių tūkstančius gyvybių.

„Mano kolegos šuolių į aukštį sektoriuje yra ukrainietės. Aš vis dar nežinau, ką joms pasakyti ir kaip pažiūrėti į akis. Jos, jų draugai ir artimieji patiria tai, ką nė vienas žmogus neturėtų patirti. Esu įsitikinusi, kad visa to niekada neturėjo įvykti. Jokie argumentai negali pakeisti mano nuomonės, – rašė M.Lasickienė. – Tačiau jūs to nežinote. Jūs renkatės nieko nežinoti apie Rusijos atletų nuomones ir kaip jie gyvena dabar Ukrainoje vykstančių įvykių fone.

Jei jums tikrai rūpėtų atletų likimas, jūs nereikalautumėt kalbėti viešai, bet bandytų suvienyti pasaulį per sportą. Bet jūs pasirinkote lengviausią sprendimą sau – suspenduoti dėl pilietybės.“

VIDEO: Ukrainos žurnalisto ir S.Lavrovo akistata – uždavė netikėtą klausimą

M.Lasickienė laiške tvirtino, kad sporto sirgaliai atletus pamilsta ne dėl tautybių, o dėl jų talento.

„Mano nuomone, tai tinkamas metas olimpiniui judėjimui ir sportui atsisakyti nacionalinių vėliavų ir himnų per visas varžybas, – siūlė M.Lasickienė. – Bet koks sprendimas duos rezultatų, bet tai, ką jūs darote, nesustabdys karo.“

VIDEO: V.Zelenskis: dabar sprendžiamas Donbaso likimas – tai vienas sunkiausių mūšių per visą karą

Ji kaltino Th.Bachą bailumu. „Neabejoju, kad jums neužteks drąsos ir orumo panaikinti bausmę Rusijos sportininkams, – rašė 29 metų Rusijos sportininkė. – Juk tuomet jums teiks pripažinti, kad visus šiuos mėnesius pažeidėte IOC chartiją, o dokumentai virto niekam tikusiu popieriumi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius