Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marija Lasickienė galiausiai parašė laišką varžovei iš Ukrainos: „Man labai gaila“

Viena garsiausių pasaulio lengvaatlečių Marija Lasickienė ilgai tylėjo, kai Rusija pradėjo karą Ukrainoje, bet neseniai parašė laišką Ukrainos atletei Jaroslavai Mahučich.
Rusijos lengvaatletė Marija Lasickienė parašė Jaroslavai Mahučich: „Tylėjimas – netolygus pritarimui“
Rusijos lengvaatletė Marija Lasickienė parašė Jaroslavai Mahučich: „Tylėjimas – netolygus pritarimui“ / „Scanpix“ nuotr.

Kai Rusija pradėjo bombarduoti Ukrainos miestus ir žmones, dauguma šalies agresorės sportininkų laikėsi tyliai viešumoje, dalis dalyvavo Kremliaus paraduose, o dalis skundėsi dėl jiems taikomų sankcijų.

Už lietuvių kilmės ruso sporto komentatoriaus Vlado Lasicko ištekėjusi Rusijos lengvosios atletikos žvaigždė Marija Lasickienė irgi tylėjo apie savo tėvynainių pradėtą karą.

Tačiau dabar Rusijos žiniasklaidoje paviešintas laiškas, kurį 30-metė olimpinė šuolių į aukštį čempionė parašė kitai šios sporto šakos atletei ukrainietei Jaroslavai Mahučich.

Ši 22 metų ukrainietė anksčiau buvo tarp M.Lasickienės varžovių, o šiemet iškovojo pasaulio lengvosios atletikos čempionato auksą Budapešte.

„Čempione, Jaroslava, labas! – sports.ru citavo M.Lasickienės laišką J.Mahučich. – Aš sveikinu tave ir Tatjaną Stepanovą su medaliu pasaulio čempionate! Jūs nerealios, o aš žaviuosi jūsų dvasios stiprybe.

Man labai gaila, kad santykiai tarp mūsų šalių paveikė tavo santykį su manimi. Pati sau to neleidau po Tokijo žaidynių, ir neleidžiu dabar. Aš kasdien galvoju apie tai, kad jums ir jūsų artimiesiems būtų geriau, o pati kažkodėl galvojau, kad jūs tai suprantate (nes pažįstate mane ir mano trenerį tiek metų). Tačiau jūs, žinoma, nebūtinai tai žinote, juk aš nė karto nepasakiau to garsiai.

„Scanpix“ nuotr./marija Lasickienė ir Jaroslava Mahučich
„Scanpix“ nuotr./marija Lasickienė ir Jaroslava Mahučich

Atleisk man mano silpnybę, aš negaliu atrasti žodžių, aš bijojau, kad mano „kaip jūs ten?“ dar labiau jus įpykdys. Tad tavo atsakymas į šį klausimą yra aiškus. Aš buvau įsitikinusi – joks mano žodis nepalengvins jūsų išgyvenimų ir kančių. Aš nieko negaliu padaryti su šia (padėtimi) ir tai daužo man širdį.

Aš jokiu būdu savęs neteisinu, tiesiog noriu, kad tu bent pabandytum suprasti mane.

Aš padariau klaidą, bet tuo momentu galvojau, kad mano žodžiai jums niekaip nepadės.

Tačiau tylėjimas – netolygus pritarimui.

Nemaniau, kad tu mane suprasi. Aš viską skaitau ir suprantu, kad žodžiai niekaip ir nieko nepalengvina.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė

Apie M.Lasickienės laišką pirma paskelbė pati J.Mahučich.

Ukrainietė pasidalino mintimis, kaip reagavo į varžovės iš Rusijos žodžius.

„Ji man parašė, bet žinote, ten buvo toks pranešimas: „Atleisk, kad anksčiau neparašiau. Aš galvojau, kad tau to nereikia, kam tau tai. Mano palaikymas ir žodžiai nebūtini.“

Aš prisėdau ir pagalvojau: parašė man po pasaulio čempionato, kai prieš tai aš dalinau tiek daug interviu apie tai, kad iš jos nesulaukiu jokių pareiškimų. Manau, kad ji į tai sureagavo, nes žiniasklaida pradėjo rašyti, kad iš jos reakcijos nėra jokios, nors mes varžėmės drauge, startavome toje pačioje rungtyje. Ir tik paskui ji man parašė, – pasakojo J.Mahučich. – Būtų kitaip, jei ji būtų parašiusi mums per pirmąsias 2022 metų vasario dienas (kai Rusija užpuolė Ukrainą, – red.). Nes tada merginos sėdėjo slėptuvėse nuo bombų, aš taip pat. O tada nebuvo jokios reakcijos.

„Scanpix“ nuotr./Jaroslava Mahučich
„Scanpix“ nuotr./Jaroslava Mahučich

Pirmiausia ji parašė laišką Thomasui Bachui (Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentui). Tame laiške buvo rašoma, kad jie negali varžytis ir viskas.

Ji palaikė mane kaip sportininkę ir merginą, su kuria varžėsi. Bet paskui parašė: „Žinau, kad tu manęs nesuprasi.“ Man tiesiog prapuolė noras, nors anksčiau dar kažko laukiau. Tačiau po pasaulio čempionato man jau tai atrodė per vėlu.

Tiesiog aš visiems kalbėjau, visiems daviau interviu, ir tik tada ji man parašė. Toks jausmas man liko.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius