Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Marija Lasickienė nustebino kritika tėvynei: „Dopingo atvejų Rusijoje nemažėja“

Rusijos lengvosios atletikos žvaigždė Marija Lasickienė pareiškė, kad jos tėvynė turėtų pasimokyti iš dopingo skandalo.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl atskleisto Rusijos dopingo skandalo Sočio olimpinėse žaidynėse ir daugybės dopingo atvejų lengvojoje atletikoje šios šalies lengvaatlečiai buvo pašalinti iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, o Pjongčango olimpinėse žaidynėse Rusija neturėjo savo atstovų.

Buvo išsiaiškinta, kad Rusijoje veikė sistemingas dopingo vartojimas, kurį reguliavo šalies valdžia.

Šis dopingo skandalas sukrėtė pasaulį, bet pati Rusija viešai ir atvirai šio skandalo nepripažino.

Nenoriu būti neteisingai suprasta, bet, deja, mūsų lengvojoje atletikoje dopingo atvejų nepamažėjo

Pasaulio ir Europos čempionė M.Lasickienė nustebino, pareiškusi, kad Rusijos lengvoji atletika turėtų pasimokyti iš jai skirtų sankcijų.

„Tikiuosi, kad iki vasaros sankcijos mums bus panaikintos ir pasaulio čempionate Katare turėsime savo vėliavą. Tiesa, nežinau, kokia bus komandos sudėtis, nes norėčiau, kad pasimokytume iš pastarųjų trejų metų. Ne dėl to, kad buvome labai blogi, bet dėl patirto spaudimo. Turime padaryti išvadas. Komandoje turi būti nuoširdus – prieš save ir savo sirgalius, kad tai nepasikartotų. Nenoriu būti neteisingai suprasta, bet, deja, mūsų lengvojoje atletikoje dopingo atvejų nepamažėjo“, – TASS naujienų agentūrai kalbėjo M.Lasickienė.

Už lietuvio Vlado Lasicko ištekėjusi lengvosios atletikos žvaigždė paragino galvoti apie Rusijos ateitį: „Blogų ydų turime atsisakyti ne tik dėl IAAF, bet ir dėl mūsų pačių, Rusijos komandos, dėl vaikų, kurie mus stebi. Jie nesupranta, kodėl jaunimui neleidžia varžytis, jie negali vykti į varžybas. Turime tapti pavyzdžiu ateities kartoms.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Marija Lasickienė ir Vladas Lasickas
Alfredo Pliadžio nuotr./Marija Lasickienė ir Vladas Lasickas

Šis straipsnis sulaukė atgarsio Rusijoje. Kai kurie komentatoriai lengvaatletę kaltina tėvynės išdavimu, kiti džiaugiasi, kad M.Lasickienė nebijo kalbėti taip, kaip yra.

Šuolių į aukštį sektoriaus lyderė yra dukart pasaulio čempionė ir Europos čempionė, bet jau trejus metus varžosi neutraliu statusu. Tai reiškia, kad iškovojusi aukso medalį, negirdi Rusijos himno ir nepozuoja su vėliava.

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija IAAF ir toliau pratęsė sankcijas Rusijai. M.Lasickienė jau pareiškė, kad jeigu reiks dėl dopingo kontrolės emigruoti, ji persikels treniruotis į kitą šalį, bet paneigė galimybę keisti pilietybę.

Artimiausias startas M.Lasickienės startas laukia Europos uždarų patalpų čempionate Glazge, kur rusė bandys atimti titulą iš Airinės Palšytės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius