Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marion Jones: „Aš nenusipelniau kalėjimo“

Šešis mėnesius už grotų sėdėjusi sprinterė Marion Jones atvirai prabilo apie jai skirtą bausmę, melagingus parodymus ir steroidų vartojimą. BBC televizijai sportininkė prisipažino, kad nenusipelnė tokios žiaurios bausmės, kaip kalėjimas.
Marion Jones sako, kad kalėjimas buvo per didelė bausmė. Ji šešis mėnesius kalėjo vienutėje
Marion Jones sako, kad kalėjimas buvo per didelė bausmė. Ji šešis mėnesius kalėjo vienutėje. / „Scanpix“ nuotr.

2007 metais M.Jones prisipažino vartojusi anabolinius steroidus. Taip pat per vienos dopingo bylos tyrimą melavo – už tai Niujorko teisme jai buvo skirti šeši mėnesiai kalėjimo. Skirtą bausmę ji atliko nuo 2008 metų kovo 7 dienos iki 2008 metų rugsėjo 5 dienos. Iš M.Jones buvo atimti penki olimpiniai medaliai, priziniai pinigai ir kiti apdovanojimai.

„Aš žinau, kad meluodama pažeidžiau įstatymus. Praradau visuomenės pagarbą, pasitikėjimą, reputaciją. Manau, kad būtų buvę kur kas prasmingiau pasidalyti savo skaudžiomis gyvenimo pamokomis su kitais žmonėmis nei šešis mėnesius sėdėti kalėjime. Tokia bausmė, kokios sulaukiau, buvo per žiauri“, – kalbėjo M.Jones.

Į antidopingo agentūros akiratį ji pateko po 2004-ųjų kompanijos BALCO, aprūpinusios daugelį žymių sportininkų neleistinais preparatais, aferos. Tačiau sportininkė visą laiką nuo pat tyrimo pradžios atkakliai neigė vartojusi steroidus. Tik vėliau M.Jones netikėtai prisipažino.

Tiesa, lengvaatletė ir dabar tikina, kad prieš Sidnėjaus olimpines žaidynes dar nežinojo, kad jai duodama draudžiamų preparatų. Neva tik 2003-iaisiais ji tai dariusi sąmojingai. „2000-aisiais net nenutuokiau, kad vartojau ką nors neteisėto. Tuomet žinojau viena, kad aš labai daug dirbu ir išties esu labai talentinga. Esu tikra, kad net ir be vaistų būčiau laimėjusi tuos medalius“, – pasakojo buvusi sportininkė.

M.Jones prisipažino paprasčiausiai buvusi naivi ir patikli: „Aš maniau, kad žmonės, esantys šalia, niekada negalėtų man pakenkti. Jie man buvo labai artimi. Maniau, jiems esu tiesiog Marion, o ne M.Jones“, – kalbėjo atletė.

Vis dėlto Victoras Conte'as, kuris taip pat buvo nubaustas ir sėdo už grotų, nes sportininkams tiekė draudžiamuosius aparatus, nesutinka, kad M.Jones buvo per daug patikli. Jis iki šiol įsitikinęs, kad sportininkė nesako visos tiesos apie savo karjerą.

„Ji sąmojingai vartojo draudžiamus preparatus ir tai kartoju jau daug metų. Vis dar turiu vilties, kad vieną dieną Marion ryšis pasakyti visą tiesą ir liausis pasakojusi tik dalį tiesos“, – sakė V.Conte'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius