Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis ministerijos patarėjas Virgilijus Alekna: „Darbo bus“

Lapkričio 7 dieną Vidaus reikalų ministerijos duris pravėrė naujas darbuotojas – dukart olimpinis ir pasaulio čempionas disko metikas Virgilijus Alekna.
Virgilijus Alekna
Virgilijus Alekna / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ministro Raimundo Palaičio įsakymu, 40-metis V.Alekna tapo VRM patarėju sporto klausimais.

V.Alekna 15min.lt prisipažino, kad priimti pasiūlymą dalyvauti konkurse nebuvo lengva. Didžiausią nerimą atletui kėlė tai, ar šis darbas netrukdytų pasiruošimui 2012 m. Londono olimpinėms žaidynėms.

„Tapti ministerijos patarėju sporto klausimais pasiūlė pats vidaus reikalų ministras. Tai ne politinio pasitikėjimo pareigybė. Apsispręsti nebuvo lengva. Svarsčiau ilgai, maždaug savaitę. Juk dar olimpinės žaidynės laukia, ir joms turiu pasiruošti. Kita vertus, tai bus paskutinė mano olimpiada, ir po žaidynių teks imtis kažkokios veiklos. Ši veikla – darbas sporto srityje – man artima. Nusprendžiau pabandyti. Tikiu, kad darbą ir sportą pavyks suderinti“, – teigė V.Alekna.

V.Alekna nuo 1995-ųjų iki šių metų lapkričio dirbo Vadovybės apsaugos departamente.  Paklaustas, ar nesibaimina kabinetinio darbo, V.Alekna šyptelėjo: „Anksčiau ar vėliau būtų tekę prie to pratintis. Nebijau to.“

Tiesa, vienas garsiausių Lietuvos sportininkų paprašė duoti šiek tiek laiko ir klausimus, susijusius su darbu ministerijoje, atidėti bent mėnesiui.

„Kaip įsivaizduoju savo pareigas? Dalyvausiu įvairiuose pasitarimuose tiek Kūno kultūros ir sporto departamente, tiek ministro pavedimu Seime, Vyriausybėje, svarstant klausimus, susijusius su sportu. Darbo, manau, bus. Aišku, reikės laiko, kol įprasiu, nes man čia daug kas nauja, daug naujos informacijos. Galbūt po gero mėnesio galėsiu išsamiau papasakoti“, – sakė V.Alekna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius