Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujo 24 valandų bėgimo rekordo sieksiantis A.Sorokinas: „Tai mano gyvenimo svajonė“

Ilgų nuotolių bėgikas Aleksandras Sorokinas sieks dar vieno pasaulio rekordo – rugsėjo 16-17 dienomis Vilniuje vyksiančiame bėgime jis bandys įveiki 200 mylių (322 kilometrus). Vingio parke A.Sorokinas su dar maždaug dvidešimt kitų bėgikų bandys gerinti savo 2022 metais Veronoje (Italija) pasiektą rekordą – 319,6 kilometrus.
Aleksandras Sorokinas
Aleksandras Sorokinas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Nuo sveikinimo Lietuvos krepšinio rinktinei spaudos konferenciją pradėjęs A.Sorokinas pristatė naują savo iššūkį: „Tai mano gyvenimo svajonė – nubėgti per parą 200 mylių arba 322 kilometrus. Praeitais metais to padaryti nepavyko, pavyko išbėgti tik 319 kilometrus – pritrūko dar 3. Šiemet bus antras bandymas.“

„Paros bėgimas yra daug sunkiau negu 100 kilometrų įveikimas. Visų pirma jis reikalauja iš organizmo visų jėgų, tiek dvasinių, tiek fizinių. Pasiruošimas vyko sklandžiai, ką tik grįžau iš Zakopanės, Lenkijoje praleidau 40 dienų. Visas dėmesys buvo skirtas šioms varžyboms. Baisu, baisu kaip visada ir vėl kyla nerimas – gimtasis miestas, visi žiūrės, viskas kaip ant delno. O ar pavyks, žiūrėsim“, – atviravo A.Sorokinas.

Rugsėjo 16 dieną ilgų distancijų bėgikas Vingio parke, paruoštame maždaug 2 kilometrų rate, startuos 12 valandą.

„Baigsime 17 dieną, 12 valandą. Todėl kviečiu atvykti likus kelioms valandoms iki finišo, nes jos bus pačios sunkiausios bėgimo valandos“, – kvietė bėgikas.

Apie pasiruošimą bėgimui, Vingio parke pasirodysiančius konkurentus, kurie rikiuojasi pasaulio dešimtuke, ir ateities planus – interviu su A.Sorokinu.

Praeitą kartą labai nedaug trūko – 3 kilometrų. Ko reikia, kad pasiektumėte tuos papildomus kilometrus?

– Praeitą kartą buvo taktiškai blogai sužaista. Pradėjau per greitai ir pabaigoje labai nukrito greitis. Tai tikriausiai reikės truputį tolygiau prabėgti, pradžioje bandysiu lėčiau. Antras dalykas – oro sąlygos, tikiuosi, kad bus geros. To reikia Dievo paprašyti (šypsosi). Trečias – tai palaikymas. Jis bus, tikrai bus. Palaikymas morališkai labai daug duoda. Ir ketvirtas dalykas – praeitas bandymas buvo per Europos čempionatą, o dalyvių buvo virš 300. Rato ilgis buvo pusantro kilometro, tai įsivaizduokite, kad kiekvienam dalyviui buvo skirti vidutiniškai 500-600 metrai. Dabar bus labai mažai dalyvių, pagal pakvietimus, ir tikiuosi, kad viskas bus gerai.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Aleksandras Sorokinas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Aleksandras Sorokinas

Jau minėjote, kad ruoštis pradėjote dar Lenkijoje. Papasakokite, kaip vyko jūsų pasiruošimas.

– Standartiškai būna per dieną nubėgta 40-50 kilometrų. Per savaitę 300 ir daugiau kilometrų – tam, kad organizmas priprastų prie nuovargio. Tokia, sakau, švilpiko – atsikeli, bėgi, pamiegi, pavalgai ir vėl bėgi. Labai daug laiko užima pasiruošimas, todėl nieko daugiau negaliu daryti. Kai buvo stovykla Lenkijoje, nieko nepamačiau, nors vaizdai ten labai gražūs ten – Zakopanė, kalnai ir taip toliau. Bet aš mačiau tik tai kelią – atsikeli, bėgi, valgai, miegi.

Kaip ruošiatės psichologiškai?

– Negaliu atsakyti. Tiesiog žinau, kad reikės bėgti, ir viskas. Čia mano pasirinkimas. Kažkokių ypatingų pratimų arba pasiruošimo nėra. Tiesiog žinau, kad bus varžybos, bus 24 valandos. Ten bus visokiausių minčių – kam aš tai dariau ir taip toliau (juokiasi), bet toks mano pasirinkimas.

Ar laikotės dietos?

– Dietos kaip ir nesilaikau, tiesiog skaičiuoju kalorijas, plius minus, kiek reikia baltymų suvalgyti, angliavandenių ir riebalų. Kitas dalykas – iki šiol vyksta bandymai su svoriu, nes prieš 100 kilometrų bėgimą aš numečiau daug svorio, maždaug apie 5 kilogramus, galvojau, bus gerai. Bet pajutau, kad galingumas pradingo ir vėl grįžau prie savo svorio. Dabar sveriu apie 72 kilogramus – atsirado jėgų, jausmai visai kiti, daug geriau jaučiuosi negu prieš 100 kilometrų bėgimą.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Aleksandras Sorokinas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Aleksandras Sorokinas

Minėjote apie konkurentus – bus lietuviai ir užsieniečiai. Koks numanomas dalyvių skaičius?

– Bėgs kažkur apie 20 žmonių. Dalyvių komanda bus labai stipri. Atvažiuos lenkas Andrzejus Piotrowskis, kuriam priklauso antras rezultatas pasaulyje. Jis praeitais metais nubėgo 301 kilometrą. Taip pat dalyvaus ispanas ir prancūzas. Visi jie iš pasaulio dešimtuko. Tai bus labai stiprios varžybos ir galimai gera konkurencija.

Jūs priimate iššūkį ir jau po mėnesio vėl kažkur bėgate. Jeigu pasieksite tuos 322 kilometrus, kas toliau?

– Yra minčių, kol kas dar tik tai svajonės, bet yra 48 valandų bėgimo pasaulio rekordas. Žiūrėsime, kaip ten bus. Bet kol kas tikslas – už 12 dienų. Vėliau gruodžio mėnesį Taipėjuje vyks 24 valandų bėgimo pasaulio čempionatas ir jeigu viskas bus gerai, būsiu be traumų, reikės atsigauti ir vėl bėgti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius