Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujosios lengvosios atletikos žvaigždės pasirinkimas: milijonai palauks

Europos pirmenybėse Berlyne auksą šuolių su kartimi rungtyje iškovojęs Švedijos lengvaatletis Armandas Duplantis laikomas nauju lengvosios atletikos spinduliu, bet jis negalės pretenduoti į didelius pinigus iš rėmėjų ar prizinių fondų varžybose, nes atstovaus Luizianos universiteto komandai ateinantį sezoną.
Armandas Duplantis
Armandas Duplantis / „Scanpix“ nuotr.

Lengvajai atletikai reikia naujų žvaigždžių. Pirmenybės Berlyne praėjusią savaitę atskleidė du naujus talentus, kurie gali tapti sporto karalienės ateities favoritais.

17-metis norvegas Jakobas Ingebrigtsenas laimėjo 1500 metrų bėgimą ir tapo jauniausiu visų laikų Europos lengvosios atletikos čempionu.

18-metis A.Duplantis triumfavo šuolių su kartimi į aukštį varžybose, perskridęs 6 m 5 cm ir pagerinęs pasaulio jaunimo (iki 20 metų) rekordą.

Du jauni skandinavai gali pabandyti užimti lengvosios atletikos didvyrio vietą, kuri tapo laisva, kai karjerą baigė Jamaikos sprinteris Usainas Boltas.

„Nežinau, kaip į tai atsakyti. Jei žmonės nori mane vertinti kaip Usainą Boltą, jie taip ir darys. Bet aš nebandysiu būti kaip jis. Aš bandysiu užimti Renaud batus, – ne apie U.Boltą, o apie pasaulio šuolių su kartimi rekordininką prancūzą Renaud Lavillenie mieliau kalbėjo A.Duplantis. – Tikiuosi, kad galėsiu įkvėpti žmones, aš myliu šuolius su kartimi ir noriu, kad jie taptų populiarūs.“

„Scanpix“ nuotr./Renaud Lavillenie ir Armandas Duplantis
„Scanpix“ nuotr./Renaud Lavillenie ir Armandas Duplantis

Buvusių sportininkų amerikiečio ir švedės šeimoje augęs A.Duplantis kol kas renkasi studentišką sportinį kelią, o pagal JAV studentų sporto taisykles, atletai negali uždirbti pinigų, negali turėti ir agento.

Nepaisant sėkmės Berlyne ir potencialių kontraktų, A.Duplantis ketina lankyti Luizianos universitetą – tą patį, kuriame studijavo ir sportavo jo motina, tėvas ir vyresni broliai.

„Nemanau, kad ką nors keisime, – po Europos pirmenybių sakė lengvaatlečio tėvas Gregas Duplantis. – Turime planą ir jo laikysimės bent jau metus. Aišku, kad NCAA sportas nėra aukščiausio lygio, bet ir ten yra gerų atletų.“

„Scanpix“ nuotr./Armandas Duplantis
„Scanpix“ nuotr./Armandas Duplantis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius