Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujovė lengvojoje atletikoje – ekstremalūs šuoliai į aukštį

Didžiosios Britanijos karališkoji lengvosios atletikos federacija vasario 20 dieną Birmingame vyksiančiame „Aviva Grand Prix” turnyre ruošiasi mesti iššūkį nusistovėjusioms šuolio į aukštį rungties taisyklėms. Be įprastų rungčių, tą dieną bus surengtos ir ekstremalios šuolio į aukštį varžybos.
Akimirkos iš Vilniaus lengvosios atletikos čempionato antrosios dienos
Klasikinis šuolis į aukštį / Alfredo Pliadžio nuotr.

Bus bandoma sujungti jauną ir smarkiai populiarėjantį ekstremalų sportą su lengvosios atletikos klasika – profesionalūs šuolininkai varžysis su BMX dviratininkais bei riedutininkais. Visi minėti sportininkai šokinės per „lazerinę kartelę”, o teisėjai vertins ne tik šuolio aukštį, tačiau ir stilių bei techninį sudėtingumą. Pasak organizatorių, varžybomis bus siekiama parodyti, jog bėgimas, šuolis bei metimas yra visų sporto šakų, net ir ekstremalių, pagrindas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Į aukštį šokinės ir riedutininkai.

Didžiosios Britanijos rinktinės šuolininkų į aukštį treneris Fuzzas Achmedas nekantriai laukia vasario 20 dienos. „Šuolis į aukštį yra viena patraukliausių žiūrovams rungčių. Mūsų geriausi šuolininkai šoka gerokai per 2 metrus – tai daugiau nei tradicinis durų aukštis. Tai labai techniška rungtis, tačiau dažnas sportininkas gali pasigirti, kad yra išbandęs ir alternatyvius kartelės įveikimo būdus: kūlversčiu, poromis ar atsispirdamas rankomis, kaip gimnastas. Esu tikras, kad varžybas laimės būtent lengvaatlečiai, tačiau jas stebėti bus labai įdomu.”

Iš neprofesionalių šuolininkų, dalyvausiančių varžybose, galima išskirti Didžiosios Britanijos riedučių čempioną 21 metų Jenną Downingą. „Visada mėgdavau žiūrėti lengvosios atletikos varžybas per TV, tačiau niekada net negalvojau, jog vieną dieną pats varžysiuosi su profesionalais. Tai puiki idėja ir degu noru parodyti savo šuolių su riedučiais sugebėjimus. Nelabai suprantu, kaip šuolininkai į aukštį šoka taip aukštai, atsispirdami nuo žemės, tačiau ir mūsų sporto šakos atstovai  bei BMX dviratininkai šį bei tą sugeba. Džiaugiuosi galėdamas pristatyti savo mėgstamą sportą naujai auditorijai.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius