Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujovėmis pažymėtame bėgime „Aplink Lietuvą“ – rekordas

Sekmadienį Rumšiškėse surengtas paskutinis – 17-asis – įskaitinis Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapas. Šis etapas ypatingas ne tik tuo, kad po jo sudėti visi taškai galutinėje LBT rikiuotėje, bet ir dėl pasikeitusio formato
Bėgimas aplink Lietuvą
Bėgimas aplink Lietuvą / Karolio Lukoševičiaus nuotr.

Lietuvos liaudies buities muziejus dalyvius pasitiko nuostabiomis rudens spalvomis ir saulėtu oru. Keli šimtai dalyvių mėgavosi bėgimu ir spinduliavo geromis emocijomis. Pagrindinėje – pusmaratonio – distancijoje dalyviai startavo ne kartu. Pirmą sykį Lietuvoje bėgikai startavo pagal „handicapą“ (meistriškumo įvertį). T.y. dalyviai pagal lytį bei amžių pagal tam tikras taisykles startavo atskirai – vyriausi dalyviai išbėgo į trasą anksčiausiai, o patys pajėgiausi – vėliausiai, praėjus tam tikram laiko tarpui.

„Džiaugiamės tuo, kad šiemet turėjome nemažai LBT etapų, o paskutinis įskaitinis etapas buvo unikalus ir vienintelis toks Lietuvoje dėl „handicap“ sistemos. Ji išlygina visų bėgikų galimybes, todėl laimėti gali ir vyresni dalyviai. Ši idėja visiškai pasiteisino, nes matėme įdomią kovą, o nugalėtojas Aurimas Skinulis patyrusią Viliją Damašickienę aplenkė tik paskutiniame kilometre. Turėjome išties puikią bėgimo šventę Rumšiškėse, kurią papuošė ir nuostabus oras“, - kalbėjo LBT vadovas Audrius Jaraminas.

Vienas paskutinių startavęs žinomas Lietuvos bėgikas Aurimas Skinulis (Kauno BMK) sugebėjo aplenkti visus konkurentus ir tapti nugalėtoju. Jo laikas – 1 val. 43 min. 6,8 sek.

„Šis bėgimas „Aplink Lietuvą“ ne veltui turi tokį pavadinimą, nes čia muziejuje Rumšiškėse tarsi apibėgame visus regionus. Bėgimas smagus, gražūs vaizdai ir geras oras. Pagal „handicap“ taisykles startavau gana vėlai. Džiaugiuosi, kad pavyko paskutiniame kilometre aplenkė pirmą startavusią V. Damašickienę. Apskritai, Lietuvos bėgimo taurės etapai pasižymi gera organizacija ir didele gausa dalyvių. Lauksime naujo sezono“, - sakė A. Skinulis.

V. Damašickienė (Jonavos „Maratonas“) finišavo per 1 val. 43 min. 35,3 sek. Kadangi ji startavo pirmoji, tai šis laikas atitinka realų rezultatą.

„Labai džiaugiuosi, kad eilinį kartą pavyko sudalyvauti šiame bėgime. Man patiko čia startuoti, nes būdama vyresnio amžiaus galiu nugalėti jaunesnius. Taip pat džiaugiuosi tuo, kad šiemet man pavyko finišuoti su neblogu rezultatu. Tai yra Lietuvos moterų 60+ amžiaus grupės rekordas. Noriu padėkoti LBT organizatoriams už tokį nuostabų renginį tokioje gražioje aplinkoje“, - šypsojosi V.Damašickienė.

Trečioji vieta atiteko Modestui Dirsei („Top Exchange“) – 1 val. 45 min. 28,6 sek. Tarp moterų antra buvo Dalia Lukošienė („Lukas“, 1:49.37).

Kitose distancijoje sportininkai varžėsi įprastai – bendro starto bėgimuose.

10,5 km bėgime nugalėtojais tapo Artūras Siudikas (36.11,3) ir Laura Vaitkevičienė (41.14,1), 5 km – Povilas Kačinskas (19.53,3) bei Asta Venskaitytė (24.43,1), o 1,5 km bėgime – Arminas Žilinskas (5.18,7) ir Viltė Kazakevičiūtė (5.43,2).

Absoliučiu LBT sezono čempionu tapo Vaidas Ramanauskas (9699 tšk.). Buvo skaičiuojami 10 geriausių etapų rezultatų, o už kiekvieną papildomą etapą pridedama po 30 taškų.

Antrąją vietą užėmė Andrius Aukštuolis (9578 tšk.), trečiąją – praėjusių metų LBT čempionas Remigijus Zalumskis (9009 tšk.).

Moterų tarpe čempione tapo Dalia Lukošienė (7465 tšk.), antra liko Aistė Valantiejienė (6901 tšk.), trečia – Renata Jatužienė (6804 tšk.).

Viso sezono ir skirtingų amžiaus grupių apdovanojimai vyks po paskutinio – jau nebeįskaitinio 18-ojo LBT etapo Tauragėje. Tradicinis bėgimas Lietuvos karių dienai paminėti vyks lapkričio 19 dieną.

Būtent Tauragėje bus pristatytas ir naujas, 2024 metų, LBT sezonas. A.Jaraminas atskleidė, kad naujame sezone dalyvių laukia naujovės, nauji iššūkiai ir greičiausiai – didesnis etapų skaičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius