-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne visi čempionai laimi

Olimpinis kūjo metimo čempionas slovėnas slovėnas Primožas Kozmusas Brazilijoje vykusiose lengvosios atletikos varžybose pralaimėjo tadžikui Dilšodui Nazarovui.
Primoz Kozmus
Primoz Kozmus / AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Olimpinė čempionė rutulio stūmime Valerie Vili
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Olimpinė čempionė rutulio stūmime Valerie Vili

Slovėnas ketvirtuoju bandymu numetė įrankį 78.61 metro ir pagerino savo pernykštį geriausią rezultatą, tačiau tadžikas paskutiniuoju metimu švystelėjo metalo gabalą net 79.28 metro. Tai geriausias jo asmeninis pasiekimas. Priminsime, kad prieš tai vykusiuose dviejuose turnyruose („Premio Mario Caixa“ bei „Atletismo Rio de Janeiro“) stipresnis buvo P.Kozmusas.

Puikų rezultatą parodė olimpinė rutulio stūmimo čempionė, Naujosios Zelandijos atletė Valerie Kazanita Vili – 20.40 metro. Prieš savaitę atletė pasiekė naują Okeanijos rekordą bei tapo šio sezono lydere (20.69). 20 metrų ribą šeštą kartą savo karjeroje įveikė Baltarusijos stūmikė Natalija Michnevič (20.03).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Yargelis Savigne
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Yargelis Savigne

Dar vienas Pekino čempionas, Portugalijos trišuolininkas Nelsonas Evora eilinį kartą šiame sezone pralaimėjo Kubos atletams. Portugalas tenkinosi tik trečiu rezultatu – 16.92 metro. Toliau šoko Laisvės salos atstovai Davidas Giraltas (17.43) bei Alixisas Copello (17.20).

2007 metų pasaulio trišuolio čempionė kubietė Yargelis Savigne pakartojo geriausią savo šio sezono rezultatą, nuskriedama 14.73 metro. 2007 metais Osakoje ji pasiekė geriausią savo karjeros rezultatą – 15.28 metro. Tai kartu ir Kubos rekordas, nors 2003 metais Jamilie Aldame yra nušokus 1 centimetru toliau. Tačiau pastaroji nuo 2004 metų pradėjo atstovauti Sudanui ir jos rekordas buvo anuliuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius