Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedarbo dieną prie Tapelių ežero kviečia praleisti bėgimo ritmu

Penktus metus iš eilės gegužės 1 d. Vilniaus rajone esančio Tapelių miško apylinkes užplūs gausus žmonių būrys. Garsiai grojanti muzika, minią užvedantis vedėjas, daug pramogų ir gera nuotaika – toks įspūdis, kad vyksta festivalis, tačiau tai bus jau pavasarine tradicija tapusios „Miško trasos“ bėgimo varžybos.
Bėgikai
Bėgikai / orienteering.lt nuotr.
Temos: 1 Bėgimas

Atotrūkis nuo miesto šurmulio

Aplink Tapelių ir Balžio ežerus driekiasi skirtingų nuotolių trasos: 5, 10 arba 20 kilometrų. Kiekvienas distanciją gali pasirinkti pagal pajėgumą ir pasirengimą – ne pirmą kartą dalyvaujantys jau puikiai pamena ir trasos profilį.

Aplink supantys pušynai, miško paklotė ir takeliai – prie starto linijos čia stoja ir įvairūs pramogų pasaulio atstovai, tarp kurių šiemet bus ir daininkas Vaidas Baumila. Kartu su šeimomis čia atvyksta ir bėgimo mėgėjai, ir profesionalūs bėgikai – praėjusiais metais 10-ies kilometrų nuotolyje tempą diktavo olimpietis Remigijus Kančys.

Laisvadienio dieną gamtoje taip pat pasirinko ir pasaulyje gerai žinomas profesionalus barzdaskutys Raimondas Pasternackis. Kirpėjas ir bėgikas laukinėje gamtoje gali skambėti kaip antonimai, tačiau „Miško trasoje“, kituose bėgimuose ir orientavimosi sporto varžybose Raimondas – dažnas svečias. Po sunkios ir ilgos darbo dienos bei nuolatinio bendravimo su klientais, išvyką į varžybas bendraminčių būryje jis laiko vienu geriausiu sprendimų kaip atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių.

„Bėgimas man yra visiškas atsipalaidavimas. Tai pats geriausias laisvalaikio praleidimo būdas, buvimas ramiai su savimi“, – sakė pats jau 24 metus orientavimosi sportu užsiimantis ir gegužės viduryje Ispanijos kalnuose ultramaratoną bėgsiantis R.Pasternackis.

Bėgimas miške pateikia vis naujų nuotykių

Vienas iš „Miško trasos“ organizatorių Gytis Šumskas sakė, kad kiekvienais metais dalyvių laukia vis naujos pramogos gamtoje, o labiausiai traukiantis faktorius – universalumas. Visai nebūtina būti profesionaliu sportininku, jei nori pasivaržyti.

orienteering.lt nuotr./Remigijus Kančys
orienteering.lt nuotr./Remigijus Kančys

„Gegužės 1 d. laisvadienos – geras oras ir laikas pabėgti iš miesto. Pas mus atvažiuoja ir tokie, kurie įprastai nebėgioja, bet vis norėjo save išbandyti trasoje. Tiesiog nesiryžta į tuos didžiuosius bėgimus registruotis. Mūsų renginys yra šiek tiek mažesnis ir miške nėra žmogui tiek dėmesio, kiek mieste. Gali atrodyti ir nebūtinai kaip stiprus bėgikas, nėra svarbi apranga. Nėra pašalinių akių, kurios gali trikdyti daug ką“, – sakė G.Šumskas.

Pas mus atvažiuoja ir tokie, kurie įprastai nebėgioja, bet vis norėjo save išbandyti trasoje. Tiesiog nesiryžta į tuos didžiuosius bėgimus registruotis

Publiką užves ir gerą nuotaiką viso renginio metu palaikys aktorius Audrius Bružas. Dalyvių laukia ir orientavimosi sporto labirintas. Jau mokantys orientuotis galės savo įgūdžius patikrinti, o naujokams išmokti naudotis žemėlapiu ir kompasu padės instruktoriai. Susipažinti laisvu metu bus galima ir su karine technika – vyks paroda.

Universalu ir tinka visai šeimai

Jaunųjų bėgikų laukia 500 metrų trasa, kuri drieksis miško takeliais. Todėl atvykti į „Miško trasą“ rekomenduojama kartu su šeimomis. Šiose varžybose jau ne pirmą kartą dalyvausiantis R. Pasternackis sakė, kad skatina savo sūnų pamėgti buvimą gamtoje, tad kaskart be savo distancijos dar kartu įveikia pusę kilometro ir kartu su savo sūnumi.

„Žmona, manau, atvyks palaikyti mūsų, o su sūnumi Adrianu visuomet bėgame „Miško trasoje“. Visada čia būna atrakcijų prie ežero. Prigalvoja organizatoriai įvairių veiklų ir pramogų papildomų, tad tikrai nebūna problemų palikti vaiko su kitais vaikais specialioje zonoje žaisti“, – savo patirtimi dalinosi R. Pasternackis, ne bėgikų aplinkoje labiau žinomas kaip patyręs barzdaskutys.

Pats Raimondas sakė, kad trasa aplink Tapelių ežerą yra ganėtinai lengva ir tinkama pradedantiesiems bėgikams. „Pušynas, miško takeliai, nėra kokių kalnų. Bet kuris aktyvesnis žmogus trasą galėtų įveikti. Atvykus čia su šeima laikas tikrai neprailgtų“, – patikino R. Pasternackis.

orienteering.lt nuotr./Modestas Bacys ir Raimondas Pasternackis
orienteering.lt nuotr./Modestas Bacys ir Raimondas Pasternackis

Kiekvienas dalyvis, kuris sėkmingai įveiks distanciją, atminimui gaus specialų magnetuką – medalį, o trasų nugalėtojai laimės ir vertingus rėmėjų „Inov-8“ ir „S-Sporto“ prizus. „Išskirtinio dizaino magnetukai praėjusiais metais labai pasiteisino, tad ir šiemet kiekvienas gaus atminimui“, – sakė vienas iš „Miško trasos“ organizatorių G. Šumskas.

Suaugusieji „Miško trasos“ dalyviai startuos 5, 10 arba 20 kilometrų distancijose. Išankstinė registracija į bėgimą vyksta internetu www.miskotrasa.lt, baigsis balandžio 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius