Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtinas finalas: švedą ir lenką nukovęs amerikietis pakartojo S.Bubkos pasiekimą

Vyrų šuolių su kartimi finalas pasaulio čempionate Dohoje nenusileido moterų šou. Amerikietis Samas Kendricksas, 19-metis švedas Armandas Duplantis ir lenkas Piotras Lisekas sukūrė istorinį pasirodymą „Khalifa“ stadione.
Armandas Duplantis, Samas Kendrickas ir Piotras Lisekas
Armandas Duplantis, Samas Kendrickas ir Piotras Lisekas / „Scanpix“ nuotr.

Trys sezono lyderiai yra peršokę 6 metrų kartelę ir visi jie dalijosi medalius Dohoje.

Prieš dvejus metus Londone čempionu tapo Samas Kendricksas, kuris pranoko P.Liseką ir pasaulio rekordininką Renaud Lavillenie. Per šiuos metus tendencijos kiek pasikeitė – prancūzas finalą stebėjo tik iš tribūnų ir palaikė į finalą patekusį savo brolį Valentiną, o į šuolių su kartimi elitą įsiveržė 19-metis A.Duplantis.

Švedas Dohos stadione sulaukė daugiausia ovacijų. Čia atvyko nemažas būrys jo gerbėjų, kurie pavergė tribūnas ir privertė vietinius sirgti už savo talentą.

Tokio palaikymo vedamas švedas kūrė šou.

VIDEO: Vyrų šuolių su kartimi finalas

Prieš dvejus metus sidabrą iškovojęs P.Lisekas šįkart tenkinosi bronza, įveikęs 5,87 m aukštį. Tiesa, lenkas priėmė principingą sprendimą. Jis nusprendė antrą kartą nešokti per 5,92 m kartelę, nors ji galėjo jam užtikrinti sidabrą. Lenkas nusprendė kovoti dėl aukso ir pasiliko du bandymus 5,97 m aukštyje. Jie abu buvo nesėkmingi. Lenkas tapo pirmuoju pasaulio čempionato istorijoje, kuriam bronza atiteko įveikus tokį solidų aukštį.

POS BIB ATHLETE COUNTRY MARK DETAIL 5.55 5.70 5.80 5.87 5.92 5.97 6.02
1 1902 Sam KENDRICKS USAUSA 5.97 O O O XXO O XXO XX-
2 1708 Armand DUPLANTIS SWESWE 5.97 - O O XO XXO XXO XXX
3 1533 Piotr LISEK POLPOL 5.87 O O O XO X- XX

Tada liko du savęs verti varžovai. A.Duplantis pirmavo, kai antruoju bandymu įveikė 5,87 m. S.Kendricksui šis aukštis pakluso tik trečiuoju bandymu.

Tačiau tada amerikietis pirmuoju bandymu įveikė 5,92 m kartelę ir vėliau paaiškėjo, kad būtent tas šuolis esant lygiam rezultatui jam garantavo auksą. A.Duplantis nusprendė nekelti kartelės, bet 5,92 aukštį įveikė tik trečiuoju bandymu.

Paskui 5,97 m kartelę abu šuolininkai įveikė trečiaisiais bandymais, o bandymai peršokti 6,02 m buvo nesėkmingi.

S.Kendricksas tapo vos antruoju istorijoje, kuriam pavyko apginti pasaulio čempiono titulą. Tai yra padaręs tik legendinis ukrainietis Sergejus Bubka, kuris pasaulio čempionu tapo net šešis kartus iš eilės. Būtent su juo yra lyginamas 19-metis švedas, tačiau jis savo dominavimo dar nepradėjo.

Pasibaigus varžyboms šou nesibaigė – trys medalininkai draugiškai šnekučiavosi ir atliko trigubą salto. Šuolininkai su kartimi negailėjo vienas kitam pagyrų ir atrodė panašesni į geriausius draugus, o ne varžovus.

„Esu pakylėtas, priblokštas ir susijaudinęs vienu metu. Net sunku tai suvokti. Net trys vyrai šį sezoną peršokę 6 metrus kovėsi dėl medalių. Jie yra titanai. Tai buvo įsimintina naktis. Mes nesivaržėme kaip priešai, bet kaip varžovai ir draugai“, – laimingas kalbėjo S.Kendricksas.

„Scanpix“ nuotr./Armandas Duplantis, Piotras Lisekas ir Samas Kendricksas
„Scanpix“ nuotr./Armandas Duplantis, Piotras Lisekas ir Samas Kendricksas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius