Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nemokamos sporto treniruotės sutraukia šimtus žmonių

Aktyvaus sveikatinimo ir sporto projektas „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ jau startavo trijose Lietuvos savivaldybėse ir įgauna vis didesnį pagreitį. Mat organizatoriai žada ne tik nemokamas treniruotes su profesionalais 60 Lietuvos savivaldybių, bet ir nemokamas narystes asmeninių trenerių portale „Sporto birža“.

Kūno kultūros ir sporto departamento, Lietuvos sporto universiteto ir profesionalių asmeninių trenerių portalo „Sporto birža“ bendras projektas ketina sutraukti apie 25000 sportuojančių žmonių ir panašu, kad tai pavyks. Vien apsilankius trijose savivaldybėse žmonių susidomėjimas galimybe konsultuotis su profesionaliais treneriais buvo neįtikėtinai sėkmingas ir apsilankė daugiau nei pustrečio šimto žmonių. Panevėžyje, Trakuose ir Molėtuose apsilankę projekto organizatoriai sakė, jog susirinko ir tie, kuriems savo sveikata ir fizine forma vertėtų rūpintis labiau, ir tie, kuriems sportas yra neatsiejama gyvenimo dalis. Molėtuose projektas „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ subūrė daugiausiai aktyvių miestelėnų, kurie norėjo išbandyti savo fizinį pajėgumą, šiaurietišką ėjimą, bėgimą ar kitas sporto šakas. 

Susirinko ir tie, kuriems savo sveikata ir fizine forma vertėtų rūpintis labiau, ir tie, kuriems sportas yra neatsiejama gyvenimo dalis.

Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktorius Edis Urbanavičius taip pat įsitikinęs, kad toks projektas, kai aktyvumas keliamas ne tik didžiųjų miestų sporto centruose, bet ir miesteliuose, mažesnėms bendruomenėms yra labai svarbus. „Departamentas labai remia bendruomenių sporto projektus ir džiaugiasi žmonių aktyvumu. Šio projekto pranašumas tas, kad tai nėra tik eilinė paskaita žmonėms apie sveikos ir aktyvios gyvensenos svarbą. Tai konkretus ir aktyvus veiksmas, skatinant sportuoti ir tai darant drauge“, – teigė E.Urbanavičius. Be to šis projektas yra tęstinis, nes kiekvienas dalyvis gaus nemokamą metinę virtualių treniruočių narystę portale „Sporto birža“ ir galės sportuoti virtualiai ištisus metus.

Šios savaitės  „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ projekto  renginiai:
lapkričio 20 d. Elektrėnuose,
lapkričio 21d. – Ignalinoje ir Zarasuose,
lapkričio 22 d. Anykščiuose ir Utenoje.

Daugiau informacijos apie projektą: „Sporto birža“ Facebook paskyroje ir tel. +37069979877 arba el. paštu spauda@sportobirza.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius