Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Netikėtas nėštumas ir įspūdingas sugrįžimas – jamaikietė tapo pasaulio čempione

Jau legendinė Jamaikos sprinterė Shelly-Ann Fraser-Pryce Dohoje ketvirtą kartą ir pirmą po motinystės atostogų tapo pasaulio čempione. 32-ejų ir su vaiku ant rankų – bėgimo žvaigždė įrodė, kad sunkus darbas sugrąžino į olimpo viršūnę. Prieš 100 metrų moterų finalą iš kovos pasitraukė olandė Dafne Schippers, kuri patyrė netikėtą traumą.
Shelly-Ann Fraser-Pryce
Shelly-Ann Fraser-Pryce / „Scanpix“ nuotr.

Dohos „Khalifa“ stadione antrą vakarą iš eilės katariečiai pademonstravo, kad nesupranta lengvosios atletikos. Didžiausio dėmesio paprastai sulaukia vyrų ir moterų 100 metrų finalai, tačiau Dohoje šių startų metu stadionas ištuštėjo.

Net žmonės, kurie stebėjo anksčiau pasibaigusias vyrų trišuolio ir moterų šuolių su kartimi rungtis, nepasiliko 10 sekundžių pamatyti prestižiškiausios bėgimo rungties.

Dar prieš startą paaiškėjo, kad finale nedalyvaus olandė D.Schippers, kuri pusfinalio metu patyrė traumą ir nusprendė nerizikuoti. Sprinterė tikisi atsigauti ir dalyvauti 200 metrų varžybose.

Nesustabdoma buvo prieš 13 mėnesių sūnų Zyoną pagimdžiusi Shelly-Ann Fraser-Pryce, kuri finišavo per 10,71 sek. Iki asmeninio rekordo jamaikietei trūko tik 0,01 sek.

Pirmą kartą šios rungties istorijoje medalį iškovojo Didžioji Britanija. Viena iš sezono lyderių Dina Asher-Smith pasidabino sidabru (10,83). Bronza atiteko Marie Josee Ta-Lou iš Dramblio Kaulo Kranto (10,90).

„Scanpix“ nuotr./Shelly-Ann Fraser-Pryce
„Scanpix“ nuotr./Shelly-Ann Fraser-Pryce

Pasaulio čempione tapusi jamaikietė, kaip visada, kaustė dėmesį ir įspūdingu įvaizdžiu. Atrankoje ji buvo nusidažiusi plaukus geltonai, o finale pasirodė vienaragio spalvomis nudažytais plaukais.

Netrukus po triumfo ji rankose jau laikė sūnų Zyoną ir netvėrė džiaugsmu.

„Tai svajonės išsipildymas stovėti čia būnant 32-ejų su kūdikiu rankose. Praėjusią naktį visai nemiegojau. Pastarąjį kartą čempionate dalyvavau tik 2016 metais ir prieš šias varžybas labai nervinausi. Dirbau labai sunkiai, kad sugrįžčiau. Zyonas ir mano vyras yra mano stiprybė. Kai visi kiti manimi abejojo, jie buvo tikri. Kai sužinojau, kad esu nėščia, buvau visiškas nervų kamuolys, jaudinausi dėl daugelio dalykų, bet dabar Zyonas yra mano stiprybės šaltinis“, – emocingai kalbėjo dar vieną auksą nuskynusi Jamaikos bėgikė.

2017 metais, sužinojusi, kad laukiasi, Jamaikos žvaigždė neslėpė, kad tai nebuvo planuotas nėštumas. Ji tada ruošėsi pasaulio čempionatui Londone, bet turėjo atidėti sportinius planus dėl naujo – mamos – amplua.

„Noriu įkvėpti visas moteris ir merginas. Na ir kas, kad tau 32-eji ir pagimdei – tu gali viską, sugrįžti, būti stipresnė ir nugalėti. Man dar niekas nesibaigė“, – tikino Shelly-Ann Fraser-Pryce

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius