-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegų triumfas Glazge – 18-metis vunderkindas ir dramatiškas fotofinišas

Norvegija 50 metų neturėjo aukso medalio Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatų istorijoje. Per pusvalandį jie iškovojo du. 18-metis Jakobas Ingebrigtsenas toliau įrodinėja, kad yra išskirtinis tūkstantmečio vaikis, o Karstenas Warholmas pakartojo Europos rekordą, pasiektą dar 1988 metais. Norvegijos ateitis labai šviesi.
Fotofinišas 3000 metrų finale
Fotofinišas 3000 metrų finale / „Scanpix“ nuotr.

3000 metrų finale startavę broliai Jakobas ir Henrikas Ingebrigtsenai kontroliavo praktiškai visą bėgimą, kai finišo tiesiojoje brolišką sandėrį išardė britas Chrisas O'Hare.

Reikia pastebėti, kad tam yra rimta priežastis. Chrisas O'Hare'as yra škotas, todėl Glazgo „Emirates“ areną užpildę 5000 sirgalių nenorėjo matyti norvegų vakarėlio.

Minios užvestas britas finiše pranoko griuvusį vyresnįjį brolį Ingebrigtseną ir įsiterpė tarp jų, iškovodamas sidabrą.

18-metis Jakobas įsirašė į istoriją kaip pirmasis Norvegijos aukso medalininkas Europos uždarų patalpų čempionate ir jauniausias čempionas Europos pirmenybių istorijoje. Jis finišavo per 7:56,15 min. ir net neatrodė itin pavargęs. Akivaizdu, kad jis sau lygių Europoje neturi. Sekmadienį jo dar laukia 1500 m distancijos finalas.

„Aš jau prieš 16 minučių turėjau būti lovoje“, – po triumfo juokavo 18-metis.

Henrikas Ingebrigtsenas ir britas Ch.O'Hare abu finišavo per 7:57,19 min. ir tik fotofinišas nulėmė, kad sidabras atiteko vietinių numylėtiniui.

Bronza pasitenkinęs norvegas geros nuotaikos neprarado: „Aš skaičiuoju, kad man priklauso pusė visų Jakobo iškovotų medalių, todėl aš iškovojau bronzą ir pusę aukso medalio.“

„Scanpix“ nuotr./3000 metrų medalininkai
„Scanpix“ nuotr./3000 metrų medalininkai

Vos po pusvalandžio 400 metrų finale užtikrintai triumfavo norvegas Karstenas Warholmas.

23-ejų norvegas yra 400 metrų su barjerais pasaulio čempionas ir iki šiol uždarų patalpų čempionatuose nesivaržė, bet vykti į Glazgą nusprendė paskutinę akimirką. Tai paskelbė šmaikščiomis nuotraukomis socialiniame tinkle.

K.Warholmas distanciją įveikė įspūdingu greičiu ir pakartojo nuo 1988 metų gyvuojantį vokiečio Thomo Schonlebe Europos rekordą (45,05).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karstenas Warholmas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karstenas Warholmas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius