Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo varžovo žmonos kaltinimų lengvosios atletikos žvaigždė ginsis melo detektoriumi

EJ Obiena dabar gali save vadinti antru pagal pajėgumą šuolininku su kartimi. Bet 27 metų atletas iš Filipinų sulaukė kaltinimų socialinėje erdvėje dėl dopingo.
EJ Obiena
EJ Obiena / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anais Lavillenie užkūrė intrigų laužą lengvojoje atletikoje.

Buvusi lengvaatletė, ištekėjusi už 2012 m. olimpinio čempiono šuolių su kartimi varžybose prancūzo Renaud Lavillenie, pateikė kaltinimus per socialinę erdvę.

Po įrašu „Vaulter Magazine“ ji pateikė komentarą, kuriuo apkaltino EK Obieną ir Brazilijos šuolininką su kartimi Thiago Brazą dopingo vartojimu.

„Obiena vartojo dopingą, tas pats ir su Brazu. Tas pats treneris, tas pats planas, tas pats tikslas“, – parašė Anais Lavillenie.

2016 m. olimpinį auksą, o 2021 metais olimpinę bronzą laimėjęs Thiago Brazas iš tiesų turi bėdų – šiais metais jo organizme rasta ostarino ir dėl to jam gresia ketveri metai diskvalifikacijos.

Ir brazilą, ir pastaraisiais metais sužibusį filipinietį EJ Obieną treniruoja 78 metų Vitalijus Petrovas – iš Donecko kilęs Ukrainos treneris, anksčiau treniravęs legendinį Serhijų Bubką, Jeleną Isinbajevą ir dar kelis žinomus atletus.

EJ Obiena įsižeidė. Per savo patarėją Jamesą Michaelį Lafferty jis paneigė kaltinimus.

„Dabar jis Dubajuje ir mes padarysime testą melo detektoriumi šią savaitę, o rezultatus publikuosime“, – CNN pareiškė J.M.Lafferty.

„Scanpix“/AP nuotr./EJ Obiena
„Scanpix“/AP nuotr./EJ Obiena

Jis atkreipė dėmesį, kad Anais Lavillenie nepateikė jokių įrodymų.

„EJ Obiena niekada negalvojo vartoti dopingą. Vienintelis mūsų rūpestis, kad uždraustų medžiagų nepasirodytų jo maiste ir gėrimuose. Daryti tokius pareiškimus yra labai neapgalvota ir neatsakinga“, – sakė sportininko mentoriaus pareigas einantis J.M.Lafferty.

Ir pats EJ Obiena netylėjo. „Šioje istorijoje norėčiau išlaikyti orumą. Viskas, ką galiu pasakyti: esu nusivylęs, piktas ir jaučiuosi užpultas tų kaltinimų“, – feisbuke parašė EJ Obiena.

Suprasti akimirksniu

  • EJ Obiena šiuo metu yra antras pagal reitingą tarp šuolininkų į aukštį su kartimi, nusileisdamas tik Armandui Duplančiui.
  • Pernai pasaulio čempionate Judžine filipinietis iškovojo bronzą, o šiemet planetos pirmenybėse Budapešte – sidabrą.
  • Šiais metais Bergene EJ Obiena peršoko 6 metrų aukštį, įkopęs į prestižinį šešių metrų klubą ir pasiekęs Azijos rekordą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius