-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuotaiką geriausiems sportinio ėjimo atstovams praskaidrino pasaulio čempionatas

Lietuvos sportinio ėjimo asociacija (LSĖA) geriausiais 2013 m. ėjikais išrinko 28 metų vilniečius Brigitą Virbalytę-Dimšienę ir Marių Žiūką.
Brigita Virbalytė-Dimšienė
Brigita Virbalytė-Dimšienė / Alfredo Pliadžio/LAF nuotr.

Kitais metais jų laukia didesni iššūkiai: per Europos čempionatą Ciūriche Brigitai planuojama 6-12 vieta, o Mariui – 20 km nueiti per 1 val. 20-21 min.. Toks rezultatas jam užtikrintų aukštą vietą žemyno pirmenybėse. 

– Kaip vertinate 2013 metus?

Brigita: „Metai buvo neblogi, per pasaulio čempionatą patekau į išsvajotą 20-uką. Kai anksčiau manęs klausdavo, kokia vieta labai džiaugčiausi čempionate, atsakydavau, jeigu patekčiau tarp 20 geriausiųjų planetų ėjikių. Šiemet Maskvoje tas troškimas pagaliau išsipildė, buvau 20-a. 

Tikėjausi pasiekti geresnį nei 1.30:55 rezultatą. Tačiau per aukšto rango varžybas labai sunku eiti rekordiniu greičiu, varžybos yra labai atsakingos, kausto didelė įtampa“. 

Marius: „Sezoną vertinu dvejopai. Jis nebuvo pats geriausias, bet nebuvo ir pats blogiausias. Peržvelgus visas varžybas, matau, kad buvo daugiau nesėkmingų startų nei sėkmingų. Tačiau viską išgelbėjo pasaulio čempionatas, kur užėmiau gal ir ne tokią aukštą 25-ą vietą, bet man labai svarbią.  

Tai buvo mano debiutas čempionate, iki tol buvau dalyvavęs Pekino ir Londono olimpinėse žaidynėse. Labai optimistiškai mane nuteikė rudens startai. Buvo ypač  gera nuotaika po pasaulio čempionato ir tai atsiliepė mano rezultatams“.  

– Kiek metų jau treniruojatės?

Brigita: „Pavasarį jau bus 15 metų. Dalyvavau dviejuose pasaulio čempionatuose (2009 ir 2013 m.), Europos čempionate (2010 m.), Londono olimpinėse žaidynėse. Puikiai prisimenu savo sėkmingus startus per pasaulio jaunučių čempionatą (2001 m.), kai 5 km distancijoje užėmiau penktą vietą, 2003 m. Europos ir 2004 m. pasaulio jaunimo čempionatuose“.

Marius: „Nuo rugsėjo mėnesio jau prasidėjo 18-ieji. Pradedu mąstyti, kad tikrai daug, kad ir man – 28-eri“.       

– Ko tikitės iš kitų metų?

Brigita: „Norėtųsi, kad kitąmet per Europos čempionatą ta vieta būtų aukštesnė, tačiau gerai žinau, kad tai padaryti bus nelengva, nes visos geriausios planetos ėjikės gyvena Europoje. Pasaulio reitinge dabar užimu 25-ą vietą, o Europoje esu tiktai 19-a.  Lietuvos lengvosios atletikos federacijos vadovai sako, kad, va, per pasaulio čempionatą buvai 20-a, tai Europos čempionate pakilsi gerokai aukščiau. Sunku pasakyti, tačiau norisi, kad mano vietos ir rezultatai kasmet gerėtų“ .

Marius: „Buvau labai nusiminęs po nesėkmingai susiklosčiusių Londono olimpinių žaidynių, kur 20 km distancijoje užėmiau 40-ą vietą. Buvo ypač sunku sugrįžti į treniruočių ritmą, trūko motyvacijos toliau sportuoti ir siekti gerų rezultatų. Šiemet po optimistinio rudens vėl sugrįžo pasitikėjimas savo jėgomis.  Apie konkrečias vietas per įvairaus rango varžybas sunku kalbėti, visada norisi kasmet tobulėti. Mano pagrindinis tikslas – pagerinti asmeninius rekordus, einant 10 km ir 20 km nuotolius ir kuo sėkmingiau pasirodyti per Europos čempionatą. Būtų idealu patekti į 16-uką“.
     
– Ar jau pradėjote rengtis naujam sezonui?

Brigita: „Jau gerai pailsėjau ir pradėjau rengtis kitų metų startams. Lapkričio 30 d. su treneriu Kastyčiu Paviloniu išvykstu į pustrečios savaitės truksiančią treniruočių stovyklą Ispanijoje. Man ypač patinka žiemos startai, kadangi save priskiriu prie sprinterių. Trumpos distancijos visada patiko, labai smagu pakeisti ritmą, gerinti savo rezultatus. Jeigu žiemos varžybos nesutaps su treniruočių stovyklomis, 2014-aisiais mielai jose dalyvausiu“.

Marius: „Man darbas Seimo kanceliarijos Finansų departamente, kur esu vyriausiasis specialistas, neleidžia daug važinėti. Šiais metais gal nevyksiu treniruotis į šiltus kraštus. Šią žiemą Lietuvoje vyks trejos ėjimo varžybos, visose planuoju dalyvauti. Ėjikams žiemos varžybos labai naudingos, nes vien monotoniškos treniruotės atsibosta. Žiemos varžybos, atrodo, trumpos, nereikšmingos, bet po jų visai kitaip jautiesi per pratybas, gerėja rezultatai. Labai smagu pasivaržyti netradicinėse 3 km, 5 km, 10 km distancijose“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius